PopulærtDP World TourÅrets rookie på DP World Tour 2023

Årets rookie på DP World Tour 2023

Som den første japaner har Ryo Hisatsune fået tildelt hæderen som Sir Henry Cotton Rookie of the Year på DP World Tour.

21-årige Ryo Hisatsune vandt Cazoo Open de France foran Jeff Winther, og havde yderligere syv top-10 placeringer heriblandt en 8. plads i Made in HimmerLand. Han blev nr. 17 på Race to Dubai ranglisten, og er også blandt de ti som nu også har et PGA Tour kort i 2024. Han er nr. 81 på verdensranglisten.

Ryo Hisatsune blev professionel i 2020, og vandt tre turneringer og pengelisten på Japan Challenge Tour i 2021. I 2022 spillede han på Japan Golf Tour, og fik DP World Tour kortet med en 7. plads på Tourskolen – ugen efter blev han nr. 2 i 2023 sæsonens første turnering.

Det er et panel bestående af tre spillere fra DP World Tour Tournament Committee og tre ledere fra DP World Tour, som har udvalgt Ryo Hisatsune.

Kunne have valgt Ludvig Åberg eller Tom Kim

Ryo Hisatsune spillede 27 DP World Tour turneringer i sæsonen, og som nr. 17 på Race to Dubai ranglisten var han den bedst placerede rookie.

Det er dog ikke nødvendigvis den bedst placerede der får tildelt hæderen, så man kunne have valgt større stjerner som Ludvig Åberg eller Tom Kim, der dog kun spillede henholdsvis 5 og 8 turneringer, så på sin vis belønner man også ham der spillede hele sæsonen på DP World Tour.

Thomas Bjørn fik hæderen i 1996

Thomas Bjørn fik tildelt hæderen i 1996 som den indtil videre eneste dansker.

Ryo Hisatsune – Foto: golfsupport.nl

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

De 60 herrer som har kvalificeret sig til OL 2024

Se de 60 mandlige golfspillere som har kvalificeret sig til OL 2024 i Paris. Det er ikke en deltagerliste, da der kan komme afbud...

Herrer: Penge- og pointranglister, 17. juni 2024

Bryson DeChambeau vandt US Open foran Rory McIlroy, der skuffet forlod Pinehurst No. 2 uden at sige tillykke til DeCambeau og efterfølgende har trukket...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk