PopulærtLPGANanna og Emily er med i årets første LPGA major i Texas

Nanna og Emily er med i årets første LPGA major i Texas

Efter Masters i sidste uge er det nu kvinderne på LPGA, som spiller deres første af fem majors i denne uge. Nanna Koerstz Madsen og Emily K Pedersen er med i The Chevron Championship.

Lilia Vu vandt turneringen sidste år, hvor Nanna Koerstz Madsen blev nr. 28 mens Emily Pedersen missede cuttet på The Club at Carlton Woods, The Woodlands, Texas.

Før det blev Nanna nr. 3 i 2021 og nr. 8 i 2022, men det var på Mission Hills Country Club i Californien, som var vært gennem 51 år.

Nanna Koerstz Madsen – Foto: golfsupport.nl

Der er 132 spillere i feltet og blandt dem alle fra top-30 på verdensranglisten. Der spilles fire runder med cut til top-65 og lige efter anden runde.

Der spilles om 7,9 mio. $, hvilket er 1,8 mio. $ mere end sidste år. I de tre år Chevron har været titelsponsor er præmiesummet øget med 4,8 mio. $, og derudover er der i år 10.000 $ til spillerne der misser cuttet, hvilket er dobbelt så meget som sidste år.Ny titelsponsor fik flyttet turneringen

Fra 1972 – 2022 blev årets første LPGA major spillet på Mission Hills Country Club i Californien. Dinah Shore, som turneringen har været kendt som, huskes ikke mindst for Poppie’s Pond. en sø ved 18. green, og traditionen om at vinderen er hoppet i den sø.

Fra og med 2023 blev der ændret på de traditioner, da titelsponsoreren Chevron flyttede turneringen til Houston i Texas.

Chevron har gennem mere end 140 år haft sit hovedkontor i Californien, og det har man som sådan stadig, men der er flest ansatte på kontoret i Houston, som man har ønsket at flytte turneringen til. Der blev oprindeligt lavet en 6-årig aftale om Chevrons titelsponsorat, men det er nu forlænget til og med 2029.

Spillet første gang i 1972 og major siden 1983

Turneringen blev spillet første gang i 1972 på initiativ af sangerinde og skuespiller Dinah Shore og Colgate-Palmolive formanden David Foster. Det startede som Colgate – Dinah Shore Winner’s Circle, og siden blev Nabisco og Kraft Nabisco titelsponsor inden det japanske flyselskab ANA var titelsponsor for ANA Inspiration fra 2015 – 21.

Det har været en LPGA major siden 1983.

Fem LPGA majors

Der er fem majors på LPGA, og mens der hos herrerne er enighed om de fire majors, så tæller damernes majors ikke på alle tours. Da LPGA er den førende tour, tages der ofte udgangspunkt i deres fem majors.

De fem LPGA majors er med seneste kendte præmiesum i parentes; Chevron Championship (7,9 mio. $ præmiesum i år), US Women’s Open presented by Ally (12 mio. $), KPMG Womens PGA Championship (10 mio. $), Amundi Evian Championship (6,5 mio. $) og AIG Women’s Open (9 mio. $ i 2022).

De amerikanske majors tæller ikke på Ladies European Tour, hvor kun Amundi Evian Championship og AIG Women’s Open tæller som majors.

V Sport Golf & Viaplay Total sender direkte. Se ugens sendetider på 19hul.dk/tv.

The Chevron Championship, leaderboardTilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Schauffele og Morikawa foran tætpakket leaderboard i US PGA

Ingen er stukket af fra feltet, og mange spiller med om sejren i US PGA Championship, men de tre danskere er dog udenfor topstriden. Anden...

Christofer Rahm på Challenge Touren efter tre Nordic League sejre i år!

Svenske Christofer Rahm vandt Stora Hotellet Fjällbacka Open på den svenske Cutter & Buck Tour. Det var hans tredje Nordic League sejr i år,...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk