AnbefaletMuirfield har stemt nej til kvinder - mister The Open

Muirfield har stemt nej til kvinder – mister The Open

Medlemmerne af Muirfield har stemt nej til at optage kvindelige medlemmer af deres golfklub. R&A har reageret prompte ved at boykotte klubben, så det er slut med The Open på Muirfield.

The Honourable Company of Edinburgh Golfers, som klubben på Muirfield hedder, er efter de flestes mening ikke så ærefulde alligevel, da de ikke ønsker kvindelige medlemmer.

64 % stemte ja men det var for lidt
Der er omkring 750 mandlige medlemmer af klubben. Afstemningen endte godt nok med, at et flertal på 64 % stemte for, at kvinder skulle optages som medlemmer mens 36 % stemte nej. Det var ikke nok til det krævede 2/3-flertal for at lave en ændring af vedtægterne i den traditionsrige klub.

Det har fået R&A, der arrangerer The Open, til straks at fjerne Muirfield som én af The Open banerne. Det er meget usædvanligt, at R&A handler så hurtigt, som det er tilfældet her:

– R&A har vurderet dagens resultat i forhold til The Open. The Open er én af verdens største sportsbegivenheder, og fremadrettet vil vi ikke afholde mesterskabet på en bane, som ikke tillader kvinder blandt deres medlemmer, siger R&A direktøren Martin Slumbers i en pressemeddelelse.

Hvis Muirfield på et tidspunkt får ændret vedtægterne, og vil tillade kvindelige medlemmer, så vil R&A genoverveje, om Muirfield igen skal være vært for The Open. Da The Open planlægges mange år ud i fremtiden, så vil det dog i givet fald vare en del år.

Phil Mickelson efter sejren i The Open 2013
Phil Mickelson efter sejren i The Open 2013

Har været vært for The Open 16 gange
The Open blev spillet på Muirfield for første gang i 1892 og ialt har banen været vært 16 gange. Senest i 2013 da Phil Mickelson vandt. Ernie Els vandt i 2002, Nick Faldo i 1992 og 1987, mens Tom Watson vandt i 1980.

The Senior British Open er blevet spillet på Muirfield en enkelt gang. Det var i 2007 med Tom Watson som vinder.

Muirfield regnes som én af de absolut bedste linksbaner i verden, og for nogle er det den mest fair af The Open banerne.

Kvinder må spille Muirfield som gæst
Selvom kvinder således fortsat ikke kan blive medlem af klubben på Muirfield, så kan kvinder spille banen som gæster, ligesom de har adgang til klubhuset.

Man kan således spille som greenfee gæst på den ellers meget lukkede bane. Det er dog kun på udvalgte dage, og starttiden skal bookes på forhånd. Har man ikke en starttid, så er man ikke velkommen i klubhuset. Noget overtegnede oplevede for nogle år siden, hvor jeg for første og eneste gang er blevet bortvist fra en klub, men det er en helt anden historie…

Det endelige leaderboard efter The Open 2013 på Muirfield
Det endelige leaderboard efter The Open 2013 på Muirfield

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

33-årig dobbelt LPGA major-vinder indstiller karrieren

33-årige So Yeon Ryu fra Sydkorea indstiller karrieren efter Chevron Championship, der er årets første LPGA major. Den tidligere verdensetter offentliggjorde det for nogle uger...

20 mio. $ – så meget tjente spillerne i Masters 2024

Man er ikke med i Masters for pengenes skyld, og på Augusta National taler man helst ikke om det. Men ikke desto mindre er...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk