US Open er den eneste af de fire majors, som 49-årige Phil Mickelson mangler at vinde. Han er endnu ikke kvalificeret til at spille med i år, men hvis det ikke lykkedes, vil han ikke tage imod en invitation.

USGA, der arrangerer US Open, har tradition for at uddele invitationer til udvalgte spillere. Med Mickelsons status og historiske resultater ville man måske uddele en sådan til ham, men han vil selv kvalificere sig.

– Jeg vil ikke tage imod en invitation. Enten vil jeg kvalificere mig direkte (via ranglisterne mv., red.) eller via den åbne kvalifikationsturnering. Jeg tror på, at jeg kommer med, og hvis jeg gør, så har jeg fortjent det, sagde Phil Mickelson på et pressemøde op til AT&T Pebble Beach Pro-Am, som han vandt for femte gang sidste år og fortsatte:

– Jeg vil ikke have en plads af sympati.

US Open 2020 spilles på Winged Foot fra den 18. – 21. juni. Første runde spilles to dage efter Mickelsons 50 års fødselsdag.

Kan bl.a. komme med via verdensranglisten eller kvalifikationen

Der er fortsat forskellige måder at kvalificere sig til US Open. Bl.a. via top-60 på verdensranglisten den 18. maj eller den 15. juni, hvilket bestemt ikke er umuligt for Mickelson, der er nr. 72 på verdensranglisten i denne uge.

Derudover er der også reserveret en plads til vinderne af The Players Championship, Masters og US PGA Championship ligesom der er en række åbne kvalifikationsturneringer i juni.

Mickelson har haft seks andenpladser i US Open

Realistisk set er det ved at være sidste chance for Mickelson, men det er nu ikke fordi, han ikke har spillet med om sejren i US Open. Hele seks gange er Mickelson blevet nr. 2 i US Open; 1999, 2002, 2004, 2006, 2009 og 2013.

Frem til 2017 havde han deltaget i de seneste 23 udgaver af US Open, det vil sige helt tilbage til 1994. Han meldte afbud i 2017 for at deltage i sin ældste datter Amandas afslutning af high school.

Mickelson blev nr. 48 i 2018, hvor han under tredje runde puttede til sin bold i bevægelse, hvilket var en helt bevidst handling selvom det gav to straffeslag. Han har dog siden undskyldt og erkendt, at det ikke er et af hans bedste øjeblikke. I 2019 blev Mickelson nr. 52 i US Open.

Mickelson har vundet fem majors med sejre i Masters 2004, 2006 og 2010, US PGA Championship 2005 og The Open 2013.

Phil Mickelson efter sejren i Masters 2006 med 2005 vinderen Tiger Woods i baggrunden – Foto: golfsupport.nl

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.