Rory McIlroy har ikke fornyet sit medlemskab af Europa Touren for denne sæson, så det han tjener i denne uges WGC – Mexico Championship tæller ikke til Race to Dubai ranglisten og i øvrigt heller ikke til Career Money List.

I november sagde Rory McIlroy, at han overvejede kun at være medlem af PGA Tour i 2019. Det kan koste ham muligheden for nogensinde at blive Ryder Cup kaptajn, da alle fremtidige Ryder Cup kaptajner og vicekaptajner skal være medlem af Europa Touren. Ikke blot det år Ryder Cup spilles, men i alle hidtidige sæsoner. Han vil godt kunne spille Ryder Cup, hvis blot han er medlem af Europa Touren de år, hvor Ryder Cup spilles.

– Vil sandsynligvis blive medlem i maj

Nu har Rory McIlroy bekræftet, at han endnu ikke har taget medlemskab af Europa Touren for denne sæson:

– Det jeg tjener i Mexico vil ikke tælle til Race to Dubai ranglisten, da jeg ikke har fornyet medlemskabet, sagde Rory McIlroy til www.golfbytourmiss.com under Genesis Open og fortsatte:

– Af forskellige grunde var det meningen, at jeg ville forny medlemskabet sidste år. Det gjorde jeg ikke, men jeg vil sandsynligvis melde mig ind igen i maj.

Rory McIlroy er æresmedlem på Europa Touren, men det giver ikke automatisk et aktivt medlemskab og en kategori:

– Jeg fik tildelt medlemskab for livstid af Europa Touren (æresmedlemskab, red.) for nogle år siden, men det er en hæder, og man skal fortsat forny sit medlemskab hvert år, sagde McIlroy.

McIlroy blev æresmedlem af Europa Touren i 2011 efter sejren i US Open. Europa Touren har for vane at tildele denne hæder til alle, som vinder en major, mens de er medlem af Europa Touren, hvilket senest er sket for Patrick Reed og Francesco Molinari.

Hvorfor ikke melde sig ind nu?

Rory McIlroy siger således, at han sandsynligvis vil blive medlem af Europa Touren til maj og derefter spille de (blot) fire regulære turneringer som er påkrævet for at være medlem.

Det er dog endnu usikkert, for hvis McIlroy allerede nu vidste, at han vil være medlem, så kunne han ligeså godt få ordnet det i Mexico. Derved ville indtjeningen tælle til ranglisterne, og vinder han et par majors og/eller WGC turneringer i år, kunne han meget vel vinde Race to Dubai ranglisten.

McIlroy er næppe ude på at “straffe” Europa Touren og vække furore, men det virker lidt underligt, at han ikke melder sig ind, medmindre han fortsat overvejer helt at droppe Europa Tour medlemskabet i år. Og dermed opgive at blive fremtidig Ryder Cup kaptajn, medmindre man på et tidspunkt ændrer den regel, som blev indført op til Ryder Cup 2018.

Den første af otte turneringer som tæller på begge tours

WGC – Mexico Championship er den første af otte turneringer i år, som tæller til både Europa Touren og PGA Tour. De øvrige er de fire majors samt yderligere tre WGC turneringer.

Hvis McIlroy først melder sig ind i maj vil tre af disse ikke tælle for ham, da WGC-Dell Technologies Match Play spilles i marts og Masters i april.

McIlroy har vundet Race to Dubai ranglisten tre gange

29-årige Rory McIlroy har vundet 13 tællende turneringer på Europa Touren og 14 på PGA Tour, hvoraf flere har været tællende på begge. Han har vundet fire majors med sejre i US Open 2011, US PGA Championship 2012, The Open 2014 og US PGA Championship 2014.

Han har vundet Europa Tour sæsonfinalen DP World Tour Championship, Dubai to gange i 2012 og 2015 og Race to Dubai ranglisten tre gange i 2012, 2014 og 2015. I 2012 og 2014 vandt han også PGA Tour pengelisten, mens han vandt FedExCup’en i 2016.

McIlroy er nr. 2 på Europa Tourens Career Money List med en indtjening på mere end 35,5 mio. €. Lee Westwood fører med 36,4 mio. €.

Viasat Golf og Viaplay.dk sender direkte fra WGC – Mexico Championship. Se ugens sendetider på www.19hul.dk/tv.

WGC – Mexico Championship, leaderboard
– alternativ på europeantour.com

Rory McIlroy med Race to Dubai trofæet efter sejren i DP World Tour Championship, Dubai 2015- Foto: golfsupport.nl

 

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.