PopulærtDP World TourMax Homa vandt Nedbank Golf Challenge foran Nicolai Højgaard og Thorbjørn Olesen

Max Homa vandt Nedbank Golf Challenge foran Nicolai Højgaard og Thorbjørn Olesen

Max Homa vandt traditionsrige Nedbank Golf Challenge, foran Nicolai Højgaard og Thorbjørn Olesen.

Max Homa og Thorbjørn Olesen var begge -5 på for-ni, og det så ud til at blive et opgør mellem de to. Men Thorbjørn var +2 på bag-ni, mens Nicolai Højgaard var bogeyfri med fire birdies, og så blev han bedste dansker.

Max Homa, der er nr. 8 på verdensranglisten, stak dog af med birdies på 15. og 16. hul, så med en runde i -6 vandt den 32-årige amerikaner i -19 foran Nicolai Højgaard i -15 og Thorbjørn Olesen i -14.

Justin Thomas blev nr. 4 i -12 foran Dan Bradbury i -11.

Rasmus Højgaard sluttede flot af med en runde i -5, hvilket gav ham en delt 6. plads i -10 på Gary Player CC, Sun City, i Sydafrika. Den dobbelt forsvarende mester Tommy Fleetwood blev nr. 12 i -7.

Jeff Winther blev nr. 31 i -2 efter en runde i -3, mens Marcus Helligkilde gik -1 og sluttede som nr. 55 i +5.

4 – 5 danskere klar til sæsonfinalen i Dubai

De 50 bedste på Race to Dubai ranglisten, der ønsker at spille, har kvalificeret sig til næste uges DP World Tour Championship.

Med ugens resultater er Thorbjørn Olesen nu nr. 6 på ranglisten, Nicolai Højgaard er nr. 10 og Rasmus Højgaard nr. 16. Alle tre er dermed godt på vej mod et PGA Tour kort i 2024.

Jeff Winther begyndte ugen som nr. 50 på ranglisten, og rykkede frem som nr. 46. Marcus Helligkilde var nr. 47, men med en 55. plads i Nedbank er han nu nr. 51 på ranglisten. Han der derfor ikke direkte kvalificeret til sæsonfinalen i Dubai, men kan meget vel komme med da det kun kræver et afbud.

Max Homas første internationale sejr

Max Homa var med på en invitation, og han tæller ikke til DP World Tour ranglisten, og kunne heller ikke kvalificere sig til sæsonfinalen i Dubai.

Det var hans første sejr på DP World Tour, og hans første internationale sejr. Det var også hans første DP World Tour turnering, som ikke også har været tællende til PGA Tour.

Homa har vundet seks gange på PGA Tour og seneste Farmers Insurance Open 2023 i januar.

Thomas Bjørn vandt i 2013

Nedbank Golf Challenge kaldes ofte Afrikas major. Turneringen blev spillet første gang i 1981 med blot fem spillere og har siden haft forskellige formater, men gennem mange år en pengestærk invitationsturnering med 12 spillere.

I 1981 var det den første golfturnering med en præmiesum på 1 mio. $, og de 500.000 $ Johnny Miller fik for sejren efter omspil mod Seve Ballesteros var den største pengepræmie nogensinde i golf.

Thomas Bjørn vandt den 33. udgave i 2013, hvor den for første gang var tællende til DP World Tour.

Nedbank Golf Challenge, resultat

Thomas Bjørn efter sejren i Nedbank Golf Challenge 2013 (tællende til 2014 sæsonen) – Foto: golfsupport.nl

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Scheffler vandt Masters for anden gang – nedtur for Nicolai Højgaard

Scottie Scheffler vandt Masters 2024, hvor Nicolai Højgaard blev nr. 16 efter bl.a. en 7'er på par-3 hullet 12. Ærgerligt, men alligevel også en...

Se fantastiske slag der har defineret bag-ni under Masters

Det siges, at Masters afgøres på bag-ni om søndagen, og mod slutningen af den traditionsrige major på Augusta National er der ofte også en...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk