Den regulære PGA Tour 2018-19 sæson er færdigspillet, og Lucas Bjerregaard har sikret sig et PGA Tour kort for næste sæson sammen med tre andre ikke-medlemmer.

Dermed er der to danskere på den amerikanske PGA Tour i 2019-20 sæsonen, da Sebastian Cappelen er sikker på at slutte i top-25 på Korn Ferry Tour ranglisten efter han vandt Rex Hospital Open og derefter blev nr. 2 i Wichita Open Supporting Wichita’s Youth.

Sebastian Cappelen – Foto: golfsupport.nl
Skulle tjene det samme antal point som nr. 125 i sæsonen

Når man som Lucas Bjerregaard ikke i forvejen har et PGA Tour kort, skal man optjene samme antal point som nr. 125 på denne sæsons FedExCup rangliste i den regulære sæson. Lucas var meget tæt på et kort efter The Open, men først nu er det helt sikkert.

Lucas Bjerregaard missede cuttet i Wyndham Championship, der blev vundet af J.T. Poston. Lucas havde optjent 394 FedExCup point, og i weekenden var der undervejs lidt spænding om, hvorvidt det var nok.

Det viste sig dog heldigvis at være rigeligt, da Pat Perez blev nr. 125 med 376 point.

Fire spillere fik PGA Tour kortet via ikke-medlems listen

Der er fire spillere, som har kvalificeret sig til PGA Tourens 2019-20 sæson ved at optjene flere point end nr. 125.

Udover Lucas Bjerregaard med 394 point er det Doc Redman med 400 point, Matt Wallace med 461 point og Matthew Fitzpatrick med 665 point.

665 point ville placere Matthew Fitzpatrick som nr. 63 på FedExCup ranglisten, men ingen af de fire er med i FedExCup slutspillet, da det for ikke-medlemmer ville kræve en sejr i sæsonen. De fire nye PGA Tour spillere kan således først spille på PGA Tour i 2019-20 sæsonen, som begynder med A Military Tribute at The Greenbrier fra den 12. september.

FedExCup slutspillet består af tre turneringer med The Northern Trust fra 8. august efterfulgt af BMW Championship fra den 15. august og Tour Championship fra den 22. august. Top-125 på FedExCup ranglisten er kvalificeret til den første, top-70 kan komme med i den anden, mens det kun er top-30, der kvalificerer sig til Tour Championship.

Matthew Fitzpatrick – Foto: golfsupport.nl
Intet PGA Tour kort til Viktor Hovland

Viktor Hovland blev nr. 4 i Wyndham Championship, men det var akkurat ikke nok til at kvalificere sig til PGA Tour.

Nyprofessionelle Hovland fra Norge optjente 308 point og således 68 point færre end Pat Perez på 125. pladsen. Han skal derfor forsøge at kvalificere sig via Korn Ferry Tour Finals, hvor der spilles om 25 PGA Tour kort. Der er tre turneringer i Korn Ferry Tour Finals, hvoraf den første spilles fra den 15. august.

Amatører optjener ikke point til FedExCup ranglisten, og ellers ville Hovland være PGA Tour spiller nu. Som amatør blev Hovland nr. 40 i Arnold Palmer Invitational, nr. 32 i Mastes og nr. 12 i US Open.

Ranglisten over FedExCup point for ikke-medlemmer
– alle spillere inkl. Special Temporary Members

FedExCup ranglisten i den regulære sæson, resultat

Viktor Hovland – Foto: golfsupport.nl

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.