Golf Klub Danmarks årlige legat bliver i år delt ud på fire golfspillere, der har præsteret noget særligt i 2018.

Nicolai Højgaard, Rasmus Højgaard (begge fra Gyttegård Golf Klub), John Axelsen (Sorø Golfklub) og Malene Krølbøll Hansen (Hedeland Golfklub) deles ligeligt om legatet, hvorfor de modtager 12.500 kroner hver.

Malene Krølbøll Hansen har udmærket sig som amatør ved at vinde Skaftö Open, som er en professionel turnering på Swedish Golf Tour. Det er den største præstation i år af nogen af vores kvindelige amatører. Hun vandt tilmed Danish International Ladies Amateur Championship i Silkeborg og var med på holdet, der opnåede en historisk bronzemedalje ved EM for damehold.

Det danske herre- og drengelandshold har i år sat flere historiske milepæle. Den bedrift, der har givet størst genlyd verden over, er dog sejren til VM for herre-amatørhold. Det er første gang nogensinde, at et dansk herrehold vinder et VM.

Holdet bestod af John Axelsen, Nicolai Højgaard og Rasmus Højgaard, som alle leverede afgørende scores til den endelige, samlede sejr.

De fire legatmodtagere kan frit anvende pengene til uddannelsesformål, herunder rejser, træningsophold og turneringsdeltagelse.

Golf Klub Danmark har i mere end et kvart århundrede støttet Dansk Golf Unions arbejde for at styrke de danske landshold.

Legatet blev uddelt ved Golf Klub Danmarks årsmatch i Nyborg. Kun Rasmus og Nicolai Højgaard havde mulighed for at tage personligt imod legatet.

Såvel Malene Krølbøll Hansen som John Axelsen befinder sig i USA. Malene Krølbøll Hansen kæmper lige nu for at kvalificere sig til enten LPGA eller Symetra Tour. John Axelsen spiller golf for University of Florida.

For Malene Krølbøll Hansens vedkommende er det andet år i træk, at hun modtager Golf Klub Danmark legatet. I 2017 delte hun det med Oskar Ambrosius.

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.