Opdateret: Der er tilføjet en ny turnering i Tjekkiet til august. Artiklen nedenfor er skrevet inden den blev offentliggjort.

— oOo —

Ladies European Tour turneringsprogrammet for 2019 ser bedre ud, end man kunne have frygtet. Det er dog småt med turneringer i Kontinentaleuropa, hvor der kun er turneringer i Frankrig og Spanien, så der er desværre fortsat ingen turneringer i Skandinavien.

Der er foreløbigt 17 regulære turneringer samt Solheim Cup, hvor Europa spiller mod USA fra den 13. – 15. september. Der var 16 regulære turneringer i 2018 samt GolfSixes, US Women’s Open Qualifier Europe og European Golf Team Championships.

Flere turneringer kan komme til, så det er positivt efter nogle turbulente år med økonomiske vanskeligheder og en fyret direktør.

Sæsonstart i Abu Dhabi den 10. januar

2019 sæsonen begynder den 10. januar på Saadiyat Beach Golf Club i Abu Dhabi med Fatima Bint Mubarak Ladies Open, som blev spillet i 2016 og 2017, men ikke i 2018.

Derefter er er tre turneringer i Australien fra slutningen af februar efterfulgt af Investec South African Womens Open i midten af marts.

De seneste år har Vic Open i Australien, hvor damerne og herrene spiller om samme præmisum, været tællende til LET. Den turnering har man dog “mistet” til LPGA, hvor ISPS Handa Vic Open spilles for både LPGA damerne og herrerne på Europa Touren.

Fra den 4. – 6. april bliver Jordan Mixed Open presented by Ayla interessant at følge, da den arrangeres i samarbejde med Challenge Touren og Staysure Tour, så der er spillere fra alle tre tours i samme turnering. Der spilles i tre-bolde med en spiller fra hver i tour.

Fra den 25. – 28. april gælder det Lalla Meryem Cup i Marokko, og traditionen tro er det sideløbende med Europa Tour turneringen Trophee Hassan II. De spilles begge på Royal Golf Dar Es Salam, men på to forskellige baner.

Gensyn med Dubai efter et års fravær

I 2018 var der for første gang siden 2006 ingen turnering i Dubai, hvor LET ellers gennem mange år havde sin sæsonfinale. Nu kommer man tilbage med Omega Dubai Moonlight Classic fra den 1. maj, hvor man skal spille under projektørlys på Emirates Golf Club.

Senere i maj spilles Jabra Ladies Open på Evian Resort Golf Club. Den fungerer som kvalifikationsturnering til Evian Championship og også tæller til LET Access Series.

Eneste turnering i juni er Ladies European Thailand Championship, som i 2017 blev vundet af den blot 14-årige amatør Atthaya Thitikul.

Evian Championship efterfulgt af AIG Women’s British Open

De seneste seks år er Evian Championship, som er en major på både LET og LPGA, blevet spillet i september. Flere gange har det betydet dårligt vejr, så fra i år er turneringen rykket til juli, hvor den også blev spillet fra 2003 – 2012

Det bliver så med to majors i træk, da Evian Championship spilles fra den 25. juli efterfulgt af AIG Women’s British Open fra den 1. august.

Med en præmiesum på 4,1 mio. $ er Evian Championship den største turnering på LET, mens AIG Women’s British Open er den næststørste.

Den tredjestørste, Aberdeen Standard Investments Ladies Scottish Open, spilles ugen efter de to majors, så det er tre meget store uger. Alle tre turneringer tæller også til LPGA.

Solheim Cup fra den 13. – 15. september

Efter Scottish Open er der godt en måneds pause inden Solheim Cup spilles på Gleneagles i Skotland, som bl.a. har været vært for Ryder Cup 2014.

I september skal der også spilles Lacoste Ladies Open de France og Estrella Damm Mediterranean Ladies Open inden sæsonen afsluttes med Hero Women’s Indian Open i oktober og Andalucia Costa del Sol Open de Espana fra den 28. november.

Se vores kalender her på 19hul.dk

Du kan se alle årets LET turneringer i den samlede tourkalender her på 19hul.dk. Du finder kalenderen her eller under menupunktet Leaderboards i toppen.

Turneringsprogrammet kan også ses på www.ladieseuropeantour.com her.

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.