Ladies European Tour sæsonen er begyndt i Sydafrika

2021 sæsonen på Ladies European Tour begynder i denne uge med Investec South African Women’s Open, der samtidig er sæsonfinalen på den sydafrikanske Sunshine Ladies Tour. To danskere er med i turneringen, der sendes direkte på GOLFTV fra torsdag til søndag.

De to danskere er Linette Holmslykke, der har spillet på Sunshine Ladies Tour de seneste fem uger, samt Line Toft Hansen. Linette Holmslykke har haft to top-10 placeringer i Sydafrika med en 10. plads i Cape Town Ladies Open og en 3. plads i SuperSport Ladies Challenge.

Emily K Pedersen, der vandt fire ud af årets 12 LET turneringer og Race to Costa del Sol ranglisten sidste år, er således ikke med. Ærgerligt at den forsvarende suveræne vinder af ranglistens ikke er med, men de seneste tre uger har hun spillet LPGA turneringer i Asien, så hun holder en pause.

Den første af 28 turneringer i 20 lande

Investec South African Women’s Open er den første af 28 planlagte LET turneringer i 20 lande.

Sæsonen afsluttes med Andalucía Costa del Sol Open de España i slutningen af november, og herefter vil top-3 på ranglisten få del i Race to Costa del Sol bonussen på 250.000 €.

.
.

Alice Hewson vandt turneringen sidste år, men er ikke med i år. Det er til gengæld sydafrikanske Lee-Anne Pace, der har vundet turneringen tre gange i 2014, 2015 og 2017. 40-årige Pace har udelukkende haft top-10 placeringer i årets fem turneringer på Sunshine Ladies Tour heriblandt to andenpladser, og hun fører ranglisten.

Fire kvalificerer sig til US Women’s Open

Som en ekstra bonus kvalificerer de fire bedste sig til U.S. Women’s Open, der spilles på Olympic Club i San Francisco fra den 3. – 6. juni.

Celine Herbin er den eneste af de 115 i feltet, som allerede er kvalificeret til US Women’s Open.

Julie Tvede vandt South African Womens Open i 2008

Der har været en dansk vinder af South African Womens Open, da Julie Tvede vandt i 2008, hvor den dog ikke var tællende til LET. Det har den kun været fra 2012-14 og så igen fra 2018.

Herrernes South African Open har også haft en dansk vinder, da Morten Ørum Madsen vandt i 2013, hvor den var tællende til Europa Tourens 2014 sæson.

Sendes direkte på GOLFTV

GOLFTV sender direkte hver eftermiddag fra torsdag til søndag. Se ugens sendetider på 19hul.dk/tv.

Investec South African Women’s Open, leaderboard

Trofæet i Investec South African Women’s Open – Foto: LET

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.