PopulærtDP World TourKampen om Final Series og top-111

Kampen om Final Series og top-111

Denne uges Portugal Masters er den sidste regulære Europa Tour turnering inden de tre i Final Series med afslutning i Dubai. Der er også næste uges WGC – HSBC Champions, men her er et begrænset felt.

Særligt Jeff Winther, Joachim B Hansen og Morten Ørum Madsen skal have et godt resultat i Portugal for at beholde Europa Tour kortet, mens Lucas Bjerregaard og Jeff Winther er tæt på en plads i den første af de tre Final Series turneringer.

Kampen om top-111
For at beholde sit Europa Tour kort skal man som udgangspunkt slutte i top-110 på Race to Dubai ranglisten. I år er det dog top-111, da David Lingmerth på 61. pladsen er såkaldt affiliate member, så han tæller ikke i opgørelsen af de 110.

Jeff Winther er nr. 118, Thomas Bjørn nr. 152, Joachim B Hansen nr. 156, Anders Hansen nr. 188 og Morten Ørum Madsen nr. 231 i denne uge. Thomas Bjørn og Anders Hansen kan dog under alle omstændigheder også spille på Europa Touren næste år, da de får en kategori via deres karriereindtjening.

De øvrige skal hver især have et godt resultat i Portugal for at slutte i top-111. Hvor meget der skal til afhænger selvfølgelig af andre spilleres resultater.

Realistisk set skal Jeff Winther dog nok op omkring top-15 i Portugal Masters for at beholde sit Europa Tour kort, mens det for Joachim B Hansen kræver en andenplads. Der er endnu større pres på Morten Ørum Madsen, som skal vinde for at undgå tourskolen!

Kampen om Final Series
I næste uge er Søren Kjeldsen med i WGC – HSBC Champions, men man kan ikke længere kvalificere sig til den turnering.

WGC turneringen er ikke en del af Final Series, som består af Turkish Airlines Open, Nedbank Golf Championship hosted by Gary Player og DP World Tour Championship, Dubai.

Top-70 på Race to Dubai ranglisten kvalificerer sig til Turkish Airlines Open, top-64 kommer med i Nedbank Golf Championship hosted by Gary Player og top-60 er med i DP World Tour Championship, Dubai som er sæsonfinalen.

Hvis nogle fravælger at deltage, så kommer de følgende på ranglisten med. Der vil komme afbud flere afbud, så særligt Lucas Bjerregaard og Lasse Jensen har en god mulighed for at komme med i Turkish Airlines Open.

Lucas Bjerregaard er nr. 84 på Race to Dubai ranglisten, mens Lasse Jensen er nr. 85. Det er slet ikke urealistisk, at top-85 på Race to Dubai ranglisten kommer med i Turkish Airlines Open, så de skal ikke rykke meget frem for at være sikre på en plads.

Kjeldsen og Thorbjørn er sikre på Final Series
Søren Kjeldsen og Thorbjørn Olesen er kvalificeret til alle tre Final Series turneringer, da de er henholdsvis nr. 16 og 37 på Race to Dubai ranglisten.

Viasat Golf og Viaplay.dk sender direkte fra Portugal Masters. Se ugens sendetider på www.19hul.dk/tv.

Portugal Masters, leaderboard

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Gustav Frimodt fører foran Frederik Kjettrup på PGA Tour Americas

Gustav Frimodt og Frederik Kjettrup har fået en forrygende start i deres debut på PGA Tour Americas, hvor de er nr. 1 og 2 efter...

Verdensranglisterne, 17. juni 2024

Bryson DeChambeau rykkede frem som nr. 10 i verden, hvilket dog ikke er nok for ham til at kvalificere sig til OL. Lilia Vu...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk