AnbefaletJonathan Gøth-Rasmussen vandt Challenge de Cádiz

Jonathan Gøth-Rasmussen vandt Challenge de Cádiz

26-årige Jonathan Gøth-Rasmussen vandt den spanske Challenge Tour turnering Challenge de Cádiz. 31 år efter hans far Jacob Rasmussen vandt Torneo RCG de Sevilla 1993 på Challenge Touren.

Efter de første tre runder førte Jonathan Gøth-Rasmussen i -12, hvilket var fire slag bedre end Hamish Brown, Wilco Nienaber fra Sydafrika, Angel Ayora fra Spanien og Gary Hurley fra Irland. Der var dog ikke dobbelt dansk i førerbolden, da Hamish Brown spillede i næstsidste gruppe.

Særligt Gary Hurley lagde pres på, men med en runde i -3 vandt Jonathan Gøth-Rasmussen i -15 foran Gary Hurley i -14, da han afsluttede med en runde i -6.

– Det er helt sikkert mit hidtil største resultat i min karriere. At få DP World Tour kortet via Tourskolen var ret specielt, men det her er helt sikkert bedre. Jeg flyver hjem i aften, og fejrer det med nogle øl i morgen, sagde Jonathan Gøth-Rasmussen til Challenge Touren efter sejren.

Hans far Jacob Rasmussen er Pro-træner i Albertslund Golfklub, og tilbyder også undervisning i Helsingør Golf Club. Han stoppede på Challenge Touren efter 1994 sæsonen og er noteret for 66 Challenge Tour og 22 DP World Tour turneringer (dengang European Tour) i karrieren.Cristofer Rahm, der netop har fået et Challenge Tour kort efter tre Nordic League sejre, blev nr. 3 i -12 sammen med Deon Germishuys på Iberostar Real Golf Novo Sancti Petri, i Cádiz, Andalucien.

Rasmus Neergaard-Petersen, som fører ranglisten efter to sejre i år, sluttede flot af med en runde i -5, som gav ham en 17. plads i -7. Hamish Brown gik +2 og faldt desværre tilbage til en 26. plads i -6, som han delte med Peter Launer Bæk, som afsluttede med en runde i -1.

John Axelsen, Oliver Hundebøll, Morten Ørum Madsen, Lucas Bjerregaard, Christoffer Bring og Nicolai Kristensen missede cuttet.

Fik DP World Tour kortet via Tourskolen

Jonathan Gøth-Rasmussen har også et DP World Tour kort i år, da han blev nr. 22 på Tourskolen 2023. Ikke et fuldt kort, men han har spillet syv turneringer i år med tre klarede cuts. En 42. plads i Magical Kenya Open og en 44. plads i European Open er hans hidtil bedste.

Måske kan ugens sejr give ham et boost på DP World Tour, og sejren rykker ham også frem som nr. 16 på Challenge Tourens Road to Mallorca rangliste, hvilket han også kan bygge videre på, når han ikke kan komme ind i turneringer på DP World Tour.

Challenge de Cádiz, resultat

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Herrer: Penge- og pointranglister, 17. juni 2024

Bryson DeChambeau vandt US Open foran Rory McIlroy, der skuffet forlod Pinehurst No. 2 uden at sige tillykke til DeCambeau og efterfølgende har trukket...

Tre danskere videre til hulspil i The Amateur Championship

Tre af fire danskere i den 129. udgave af The Amateur Championship gik videre fra slagspilskvalifikationen til hulspilsfinalerne, som spilles fra onsdag til lørdag. Der...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk