Nordic League sæsonfinalen blev spillet på Ekerum Resort, hvor Lasse Jensen vandt. I den anledning genoptrykker vi Kim Bojes tre rejseartikler fra Småland og Öland.

— oOo —

Et par timers kørsel fra København mod Jönköbing ligger Isaberg, et yndet udflugtsmål både sommer og vinter for familier med større og mindre børn. Om vinteren er det fjeldet med skiløjperne, der trækker, om sommeren vandrestierne i det skovrige Småland, kanoture på søerne, gode legepladser, golfbanerne, og ved siden af den lille strand ved søen endog et større indhegnet område, hvor man kan se elsdyr i naturlige omgivelser.

Isaberg Fritidsby har et stort udvalg af overnatningsmuligheder, lige fra et trestjernet hotel til hytter og campingplads. Og i hovedbygningen byder et venligt personale velkommen i restauranten, der byder på både pizza og ”en smak av Småland”, som der står på spisekortet, der bl.a. byder på ”älgkorv smaksatt med kantareller och lingon med persiljestuvet potatis och rårörda lingon.” Hvis ens svenske er lidt rustent og man ikke lige kan huske at ”lingon” er ”tyttebær”, så kan man bede om menuen på engelsk.

.
.

Forholdet mellem kvalitet og pris er meget rimeligt i Isaberg, med mindre man har tænkt sig at drikke vin til maden. Trods den lave svenske krone, kan man endnu ikke helt konkurrere med det danske prisniveau på vin.

”Det mørke Småland” er et svensk begreb, som giver mening, når man kører fra Halmstad mod Jönköbing, men i Isaberg Golfklubb har man skovet, så banen ikke fremstår mørk, men lys og indbydende, smukt placeret ved Hammarsjöen i et lettere kuperet område med vidunderlige kig mellem de høje fyrretræer, som har fået lov at stå tilbage.

Af de to 18-hullers baner, der begge har park- og skovkarakter, betegnes vestrebanen i turistbrochurer som en af de ”vakreste banar i Sverige.” Den karakteristik er det nok de færreste, der vil være uenig i. De første fem huller er meget vakkert beliggende langs søen, og de øvrige føjer sig meget smukt ind i den smålandske natur.

Standarden er høj lige fra det elegante klubhus til træningsfaciliteterne og banen i al almindelighed. Der vandes to gange daglig, og fairways og greens er mørkegrønne og af højeste kvalitet.

Det er en meget god idé at investere i den glimrende baneguide og studere den omhyggeligt for hvert hul, så man får placeret sig fornuftigt på banen. Ellers kan man let risikere at skulle hen over op til 25 meter høje træer, fortrinsvis fyr eller birk, for at komme på green.

Som amatørgolfer skal man også prøve at skrue ned for ambitionsblusset og lade driveren blive i sækken, fx på det meget vanskelige 12. hul, et 325 meter langt par-4 hul fra rød dame-tee, 360 meter fra herre-tee. Kommer man først ud i rabatten, er det meget svært at komme på fairway igen, hvis man overhovedet kan lokalisere bolden. Til gengæld kan man være ret sikker på hurtigt at kunne samle sig et par håndfulde af de delikate blåbær, som roughen er fuld af.

Dette var den anden af tre artikler i serien. Den første kan læses her og den tredje kan læses her.

Isaberg Golfklubb, www.isaberggolf.com

Tekst: Kim Boje. Fotos: Annemarie og Kim Boje.

Revideret rejseartikel fra 2010.

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.