AmatøreliteIngen danskere i Augusta National Women’s Amateur 2023

Ingen danskere i Augusta National Women’s Amateur 2023

Feltet for den fjerde udgave af Augusta National Women’s Amateur er blevet offentliggjort uden danskere. Finalerunden spilles på Augusta National lørdag den 1. april, hvilket er ugen inden Masters.

Der var heller ingen danskere da Jennifer Kupcho vandt den første udgave i 2019. Turneringen blev aflyst i 2020 pga. Covid-19 inden Karen Fredgaard var med helt fremme i 2021 og blev nr. 3, da Tsubasa Kajitani vandt. Amalie Leth-Nissen blev nr. 12, da Anna Davis vandt sidste år.

Flere af de bedste danske amatører er blevet professionelle, heriblandt Amalie Leth-Nissen, og den pt. bedste dansker på amatørernes verdensrangliste for kvinder er Rikke Svejgaard Nielsen på en 176. plads.

De 45 bedste ved nytår er med

70 ud af de 72 spillere i feltet er blevet bekræftet. De 45 bedste på amatørernes verdensrangliste ved nytår, som stadig er amatører og kvalificeret, er inviteret og har bekræftet deres deltagelse.

Finalerunden spilles på Augusta National

De to første runder spilles onsdag den 29. marts  og torsdag den 30. marts på Champions Retreat Golf Club, hvorefter top-30 klarer cuttet til finalerunden på Augusta National.

Fredag kan alle deltagere, også dem der missede cuttet, spille en træningsrunde på Augusta National inden finalerunden for top-30 spilles om lørdagen. Golf Channel sender direkte fra de første to runder, mens NBC Sports sender tre timers direkte TV fra finalerunden.

Vinderen kommer med i US Women’s Open og British Open

Vinderen af Augusta National Women’s Amateur kommer med i en række turneringer, såfremt hun forbliver amatør.

De største er major turneringerne US Women’s Open og AIG Women’s Open 2023, men en sejr giver også adgang til alle USGA, R&A og PGA of America mesterskaber, som hun kan deltage i, det kommende år. De kommende fem år vil hun også være sikret en plads i Augusta National Women’s Amateur.

Læs mere på turneringens hjemmeside, www.anwagolf.com, hvor man også kan læse mere om alle deltagerne.

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

5.500 mennesker kiggede forbi på Golfens Dag

Golfens Dag søndag var velbesøgt, og omkring 5.500 var ude og snuse til golfsporten søndag, da 140 klubber åbnede dørene. Det vurderer Dansk Golf Union...

Kvinder: Penge- og pointranglister, 15. april 2024

Svenske Anna Magnusson vandt Terre Blanche Ladies Open, der var sæsonpremieren på LET Access Series. Syv danskere var med, og Fie Olsen blev bedste...