PopulærtLadies European TourHistorisk dansk sæson på Ladies European Tour

Historisk dansk sæson på Ladies European Tour

Finaleturneringen på Ladies European Tour, Omega Dubai Ladies Masters, blev afsluttet i dag med deltagelse af fem danske spillere. Bedste dansker var Malene Jørgensen, der leverede en afsluttende runde i 68, 4 under par, og avancerede til en delt ottende plads.

Turneringen blev vundet i helt suveræn stil af kinesiske Shanshang Feng, der satte konkurrenterne til vægs med en sejsmargin på hele 12 slag i totalscoren 267, 21 under par. Feng vinder også den samlede Order of Merit, hvor Nicole Broch Larsen indtil i dag havde andepladsen. Engelske Melissa Reid, der sluttede på tredjepladsen i Dubai, overtager dog den plads fra Nicole, der efter to sløje første runder i 74 var tæt på at miste cuttet, men med to afsluttende runder i 70 slag avancerede til 28. pladsen. Nicole var fløjet direkte til Dubai fra USA, hvor hun forgæves forsøgte at kvalificere sig til LPGA touren.

Lidt længere nede i feltet var der kamp om titlen “Rookie of the Year” mellem Emily Kristine Pedersen og Nanna Koerstz Madsen. Nanna skulle dog slutte i top tre og samtidigt skulle Emily ikke hente yderligere point. Emily klarede netop cuttet og spillede to gode afsluttede runder i 70 og 69 slag og med en delt 17. plads, sørgede hun for, at ingen kunne true hende i kampen om Rookie-titlen. Tidligere på året vandt Emily Hero  Woman’s Indian Open og blev den yngste danske Europatour vinder i en alder af 19 år og 232 dage. Nanna bliver suveræn to’er på Rookie-listen, idet ingen var i nærheden af at true de to danskere.

De danske spilleres endelige Order of Merit placering på Ladies European Tour er følgende:

3 – Nicole Broch Larsen, Hillerød
6 – Emily Kristine Pedersen, Smørum
9 – Nanna Koerstz Madsen, Smørum
16 – Malene Jørgensen, Odense Eventyr

– Det er første gang siden 1996, hvor en ung Thomas Bjørn vandt Loch Lomond World International og Rookie-titlen på European Tour, at Danmark igen har en spiller, der opnår den hæder. At vi har tre spillere i top 10 og fire i top 20 på LET’s Order of Merit er helt enestående og matches kun af England. Det lover godt for fremtiden af dansk kvindegolf, siger Claus Mølholm, eliteansvarlig i Dansk Golf Union.

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Line Toft Hansen spiller LET på en Medical Extension

Dem der følger Ladies European Tour har måske undret sig over, at Line Toft Hansen har været tilbage på LET de seneste uger. På...

Se højdepunkter fra Rasmus Neergaard-Petersens sejr i UAE Challenge

I Challenge Tourens magasin-program om UAE Challenge på Saadiyat Beach Golf Club i Abu Dhabi er der højdepunkter fra Rasmus Neergaard-Petersens sejr. Hans anden sejr...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk