Asian TourHarold Varner III vandt Saudi International med putt fra 28 meter

Harold Varner III vandt Saudi International med putt fra 28 meter

PGA Tour spilleren Harold Varner III vandt PIF Saudi International powered by SoftBank Investment Advisers med et holet 28 meter putt for eagle på sidste hul! Med en præmiesum på 5 mio. $ var det den første helt store turnering siden der er kommet massive investeringer på Asian Tour.

Det er LIV Golf Investments som kommer med pengene til nye Asian Tour turneringer de kommende år med en samlet investering på 300 mio. $. Greg Norman er direktør for selskabet, hvis hovedaktionær er Saudi Arabiens Public Investment Fund, PIF, der også var titelsponsor for ugens turnering.

Der var tre fra top-10 på verdensranglisten i Saudi Arabien, seks fra top-20 og 20 fra top-50. På PGA Tour var der kun tre fra top-20 på verdensranglisten, mens der på DP World Tour ikke var deltagere fra top-50, da Nicolai Højgaard vandt.

Harold Varner III vandt med 28 meter eagle putt

Inden finalerunden førte Harold Varner III i -12 foran Adri Arnaus i -11 og Tommy Fleetwood i -10.

Bubba Watson kom bagfra og tog føringen i -12 med en finalerunde i -6 og en eagle på sidste hul fra knap 5 meter. Bubba lå til at vinde indtil Harold Varner III lavede en birdie på 17. hul og en eagle på 18. Eaglen kom efter Harold Varner III holede et 28 meter putt!

Harold Varner III efter han holede det vindende putt i PIF Saudi International 2022 – Foto: Paul Lakatos / Asian Tour

Bubba tog den glippede sejr overraskende roligt, da han er ven med Harold Varner III, så efterfølgende løb Bubba ind på greenen og lykønskede med sejren.

Harold Varner III vandt i -13 foran Bubba Watson i -12 og Adri Arnaus i -10. Steve Lewton og Cameron Smith delte 4. pladsen i -9 foran Matthew Wolff og Pablo Larrazabal.

8. pladsen blev delt af Abraham Ancer, Jhonattan Vegas, Ryosuke Kinoshita, Dustin Johnson og Tommy Fleetwood, og med Shane Lowry på en 14. plads, Henrik Stenson på en 17. plads samt Phil Mickelson og Xander Schauffele på en 18. plads, så lyder det mere som resultatet fra en PGA Tour turnering.

Men det var på Asian Tour, og starten på en ny æra, hvor vi formentlig vil se flere internationale profiler på Asian Tour og flere end et par stykker i de største turneringer.

Bubba Wastson i PIF Saudi International powered by SoftBank Investment Advisers 2022 – Foto: Paul Lakatos / Asian Tour

Lee Westwood blev nr. 21 i -3, Sergio Garcia, Thomas Pieters, og Paul Casey nr. 24 i -2, Marc Leishman, Tyrrell Hatton, Tony Finau, Kevin Na og Matteo Manassero nr. 28 i -1, Patrick Reed nr. 38 i par og det blot for at nævne en række af de store profiler.

Den 14-årige amatør Ratchanon Chantananuwat, som vi også har skrevet om i de seneste ugers Asian Tour turneringer, fortsætter med at imponere. Ikke mindst med en første runde i -5, inden han faldt tilbage til en 71. plads i +10 blandt en række af verdens bedste.

Amerikanske Trevor Simsby var ét slag fra at klare cuttet. Han har en dansk far, og var det tætteste vi kom dansk deltagelse i feltet på 120 spillere. Trevor Simsby er fast medlem af Asian Tour, hvor han blev nr. 6 på Order of Merit sidste sæson efter han vandt Bandar Malaysia Open i marts 2020.

Harold Varner III i top-100 på verdensranglisten inden sejren

31-årige Harold Varner III er ikke en af de største profiler, men inden sejren dog nr. 99 på verdensranglisten. Han blev nr. 44 på FedExCup ranglisten i 2020-21 sæsonen, men har dog aldrig vundet på PGA Tour.

Frem til i dag var hans eneste større sejr i Australian PGA Championship 2016, der også var tællende til DP World Tour.

En Europa Tour turnering de seneste tre år

PIF Saudi International powered by SoftBank Investment Advisers, har de seneste tre år været en Europa Tour turnering, men fra i år er det flagskibsturneringen på Asian Tour med en præmiesum på 5 mio. $. Dustin Johnson vandt i 2019 og igen i 2021, mens Graeme McDowell vandt i 2020 foran netop Dustin Johnson. Begge var med i år.

PIF Saudi International powered by SoftBank Investment Advisers, resultat

Dustin Johnson i PIF Saudi International powered by SoftBank Investment Advisers 2022 – Foto: Paul Lakatos / Asian Tour

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Verdensranglisterne, 30. maj 2024

Xander Schauffele har måske ikke fået helt samme opmærksomhed som andre af verdens bedste, men han var nr. 3 i verden inden han vandt...

Politiet har offentliggjort to videoer af Schefflers anholdelse – se dem her

Politibetjenten der anholdt Scottie Scheffler inden anden runde af US PGA Championship har fået en disciplinær straf for ikke at tænde sit krops-kamera som...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk