RejserGolf- og rejseoplevelserGolffest i Det Indiske Ocean – Air Mauritius Trophy. Rejsedagbog fra Mauritius...

Golffest i Det Indiske Ocean – Air Mauritius Trophy. Rejsedagbog fra Mauritius (2)

Seniortouren, Legends Tour, afslutter 2021 sæsonen med MCB Tour Championship – Mauritius på Constance Belle Mare Plage fra den 1. – 3. april. Den skulle være spillet i december, men blev rykket pga. Covid-19. I den anledning bringer vi Kim Bojes dagbog fra Mauritius i december 2016 og Seychellerne i juli 2018.

Jean-Noël slicer ud mod de forstenede lava klipper. ”Oh no, a no go!” råber han fortvivlet. Bolden preller af mod de sorte sten og slynges tværs over fairwayen og lægger sig til hvile mellem en gruppe flammetræer, der blomstrer rødt, gult og orange her i december.

Alles blikke retter sig mod den mauritiske golfer, da han kort efter tager sin stance mellem de flammende træer. Et aggressivt tilbagesving. Igen har bolden retning mod den sorte lava. Bolden rikochetterer flere gange mellem klipperne inden den slynges op på green, fire meter fra flaget.

”En tidlig julegave til Noël”, storgriner Ivan.

Dermed er fireboldens held imidlertid opbrugt for denne dag – i alt fald for Deres udsendte, der har svært ved at kapere kombinationen af manglende søvn på flyrejsen, høj varme og høj luftfugtighed. De første ni huller er gået ganske godt – ikke mindst takket de mange gode råd fra den lokale caddie, Kentich – men herefter er kræfterne sluppet op. Hovedet er tungt, maven er begyndt at rumle og poloen klistrer til overkroppen.

Kentich giver endnu et godt råd: vi siger tak for i dag og går tilbage mod klubhuset, hvor det bliver til et længere ophold i det luksuriøse omklædningsrum. Festen er fuset ud. Forskellige medikamenter fra den venlige huslæge retter op på helbredstilstanden, men festligt bliver det ikke til – i hvert fald for resten af denne dag.

De første huller var ellers en ren fest. Gavin, min cigarrygende britiske markør, havde fx et fast ritual fra tee, når det var hans tur: placere den rødternede golfbold på teen og cigaren foran – man skulle jo nødigt glemme den – koncentrere sig dybt, et roligt tilbagesving, og derefter så gik det ellers ud over stepperne, forbi palmer, abe- og flammetræer og op til greenen.

Altså høj britisk cigarføring, bortset fra et par gange hvor teeslaget blev toppet eller hooket, og Gavin tabte sutten, undskyld, cigaren. Nå ja, og så lige da Gavin flækkede et indspil, og lærte os at de tre værste ord i golfsporten – ”din tur igen” – på engelsk er kogt ned til bare to ord: ”still you”, eller med et slang udtryk: ”dead sheep”. Betydningen af udtrykket har ikke noget at gøre med den tragiske hændelse i det skotske højland, hvor en løsgående golfbold slog et får ihjel med navnet Lucky i 2009.

Nej, den rette løsning er:  ”still” = ”død” + ”you” = ”ewe” = får.

Med andre ord: ”still you” = dead sheep”.

Vejret har været lidt omskifteligt de første dage med gedigne regnskyl, ikke mindst i nat åbnede sluserne sig for alvor. Der kan trædes vand mange steder på fairway, så der spilles med oplæg i dag.

Gavin, der har spillet med på Air Mauritius Trophy 10 ud af de seneste 12 år, fortæller at der for et par år siden var flere mennesker der druknede i underjordiske forretninger i forretningskvarteret The Waterfront i hovedstaden Port Louis. ”Det var en veritabel syndflod, også her på The Legend, men dagen efter åbnede man ni huller og efter to dage blev hele banen åbnet. Det er virkelig en legendarisk golfbane!”

Deres udsendte havde ladet de gamle golfsko med spikes blive hjemme og forsøgte at købe nye i golfshoppen for bedre at kunne stå fast på den banens formodede våde underlag.

Personalet var meget venlige men kunne ikke hjælpe:

”Størrelse 46? Desværre, vi har kun op til størrelse 44. So sorry, Sir.”

Regnskyl eller ej, der er rigeligt med vand på The Legends i forvejen. Oversigtplanen på scorekortet er næsten mere blå end grøn. Og den ubehagelige lyd af en golfbold, der gennemborer en vandoverflade, blev hørt en del gange.

The Legend er fra herretee egentlig ganske overkommelig. Bortset fra de sorte klipper af lava, den fjedrende rough af Bermuda græs omkring greens og altså de mange vandløb og søer…

Ikke så underligt at man godt kan komme til at ryste på hånden af og til. Således tabte denne golfer sin bold på 10. tee, hvilket medførte endnu en hurtig replik fra Gavin: ”Lost ball, eh, and haven’t teed off yet!”

Jean-Noël bruger yoga inden han skal slå ud, hvis han føler sig nervøs. Gavins råd er mere enkelt: ”Light the cigar, light the cigar.”

Med så festlige og vidende medspillere er det ekstra surt, når maven begynder at rumle faretruende, og man må forlade spillet for resten af dagen. Det er faktisk værre end at spille ”dead sheep golf.”

Læs næste artikel i serien her. Nye læsere kan med fordel begynde forfra og læse første del først.

Tekst og fotos: Kim Boje

The Legend: www.constancehotels.com/en/experiences/golf/legend/

The Links: www.constancehotels.com/en/experiences/golf/links/

Constance Belle Mare Plage: www.constancehotels.com

Constance Prince Maurice: www.constancehotels.com/en/hotels-resorts/mauritius/le-prince-maurice/

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

20 mio. $ – så meget tjente spillerne i Masters 2024

Man er ikke med i Masters for pengenes skyld, og på Augusta National taler man helst ikke om det. Men ikke desto mindre er...

Er der “gummiarm” i dansk golf?

Dansk golf er i rivende udvikling - altså når vi selv skal sige det. Dog forekommer det mig, at når danske golfspillere endelig kommer...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk