RejserGolf- og rejseoplevelserGolffest på Mauritius - forfest! Rejsedagbog fra Mauritius (3)

Golffest på Mauritius – forfest! Rejsedagbog fra Mauritius (3)

Seniortouren, Legends Tour, afslutter 2021 sæsonen med MCB Tour Championship – Mauritius på Constance Belle Mare Plage fra den 1. – 3. april. Den skulle være spillet i december, men blev rykket pga. Covid-19. I den anledning bringer vi Kim Bojes dagbog fra Mauritius i december 2016 og Seychellerne i juli 2018.

Mens amatørerne tirsdag spiller anden runde på The Links, bliver The Legend prøvespillet af de professionelle. En afslappet Colin Montgomerie sagde ikke overraskende under pressekonferencen, at han glædede sig meget til at se, hvilke ændringer der er kommet der er kommet siden sidste år, og at det handler om at bevare sin sindsro.

”Så må man håbe de høje temperaturer gør hans putter brandvarm, så han kan bevare sin sindsro”, bemærkede Mr. Wu fra Hong Kong stilfærdigt. ”Ja, Monty har det jo med at glemme sindsroen, når publikum glemmer at sætte kameraet på lydløs”, supplerede en fransk kollega mindre stilfærdigt.

Ifølge den officielle pressemeddelelse er renoveringen af The Legends blevet istandsat i en sådan grad, at ”juvelen fra 1994 er blevet poleret, så den nu skinner endnu klarere end før: buske og træer er blevet trimmet, huller er blevet ændret”.

Det er svært at være uenig med arrangørerne. En hær af greenkeepere har gjort The Legends til en forrygende flot bane. Hæren kæmper imidlertid en sisyfoskamp mod de store mauritiske krabber, der opfatter fairways som en delikatesse og helt glemmer at reparere hullerne efter endt måltid. Men ellers er det vanskeligt at finde skønhedspletter på den nypudsede, legendariske golfbane.

Selv om The MCB Tour Championship er for seniorerne, betyder det ikke, at de rutinerede golfere vælger at tilbringe dagene op til kickoff på stranden under parasollerne eller i pølen under palmerne.

Der måles omhyggeligt op på fairway og green, og spilles adskillige bolde fra alle mulige og umulige placeringer for hvert hul.

End ikke en flok hjorte, der fouragerer i fairwaykanten, kan få en pro til at kigge op fra sine notater. Med mindre der er tale om særlig velbegavede hjorte, forstås, der kan læse skiltet ”WATER POINT” på 16. teested.

Alligevel er der ingen pardon, når driveren tages frem, også selv om flokken af hjorte nu er ved at studse roughen omkring dame tee. Det giver pludselig mening, at restauranten i The Legend hedder The Deer Hunter.

Men faktisk burde man nok orientere golferne om, at det kun er i naturreservatet Frédérica, man på Mauritius må nedlægge hjortene. Og ikke med kølle. Kun med jagtgevær – eller med pil og bue.

Først når mørket falder på – og det gøre det tidligt på disse breddegrader – er der fyraften og tid for de professionelle til at hygge sig med sponsorer og presse.

Denne golfer oplevede således sin karrieres absolutte højdepunkt under aftenens ”Golf Event at the Deer Hunter”, hvor et slag fra restaurantens terrasse ind til flaget ved søen, indbragte et ”Skynd dig ned og marker bolden!” fra selveste JeanFrançois Remésy, golfens franske fighter, samt et anerkendende nik fra Costantino Rocca, italieneren der stadig introduceres som ”den eneste golfspiller der har slået Tiger Woods i et omspil”.

Efter en sådan såkaldt event, er der fortjent aftensmad til golferen, som derefter har mulighed for at lægge både øre og øje til den gudesmukke kreolske sangerindes himmelske sang i The Bar.

Alternativet kunne være en tur på Constance Belle Mares oplyste puttinggreen.

Der var ingen på puttegreenen denne aften.

Læs næste artikel i serien her. Nye læsere kan med fordel begynde forfra og læse første del først.

Tekst og fotos: Kim Boje

The Legend: www.constancehotels.com/en/experiences/golf/legend/

The Links: www.constancehotels.com/en/experiences/golf/links/

Constance Belle Mare Plage: www.constancehotels.com

Constance Prince Maurice: www.constancehotels.com/en/hotels-resorts/mauritius/le-prince-maurice/

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Se højdepunkter fra finalerunden af Masters 2024

Se stemningsfulde højdepunkter fra finalerunden af Masters, som i overbevisende stil blev vundet af Scottie Scheffler foran major debutanten Ludvig Åberg. Nicolai Højgaard var nr. 6...

Se Masters 2024 præmieoverrækkelsen

Scottie Scheffler vandt Masters 2024 og, traditionen tro, fik han overrakt den grøn vinderjakke af den forsvarende mester Jon Rahm, der blev nr. 45....

De fem nyeste artikler på 19hul.dk