RejserGolf- og rejseoplevelserGolffest i Det Indiske Ocean – forspillet. Rejsedagbog fra Mauritius (1)

Golffest i Det Indiske Ocean – forspillet. Rejsedagbog fra Mauritius (1)

Seniortouren, Legends Tour, afslutter 2021 sæsonen med MCB Tour Championship – Mauritius på Constance Belle Mare Plage fra den 1. – 3. april. Den skulle være spillet i december, men blev rykket pga. Covid-19. I den anledning bringer vi Kim Bojes dagbog fra Mauritius i december 2016 og Seychellerne i juli 2018.

Mauritius er pakket ind i sære former af vattede skyer, der går fra hvide toner over i mindst halvtreds grå nuancer. Flykaptajnen på den kæmpemæssige Airbus 380-800 ser alligevel blå huller i skydækket og leverer en optimistisk vejrprognose for den kommende uge, 5.-11. december, hvor der er golffest på den subtropiske ø i det Indiske Ocean.

Vi daler ned gennem skyerne og luftbussen lander blidt i lufthavnen, der har taget navn efter landets første premierminister, statsmanden og filantropisten Sir Seewoosagur Ramgoolam.

På vej til Constance Belle Mare Plage vælter regnen ned, og de meterdybe grøfter der løber parallelt med alle vejene, omdannes til frådende vandløb.

Da taxien ankommer til det femstjernede Constance Belle Mare Plage stilner regnen imidlertid af.

Der er badegæster både i lagunen og i poolsystemet, og et andepar vralter velfornøjede rundt blandt solvogne og parasoller. De øvrige gæster fordeler sig på resortets forskellige barer, der ligger som perler på en snor langs den lange hvide strand.

Et langsomt karbad på et stilfuldt badeværelse gør underværker for trætte rejsende, der fra badet har udsigt til strand, palmer og et Indisk Ocean i grå farver.

Belle Mare Plage er et meget stort men på forunderlig vis også et meget hyggeligt, næsten intimt hotelkompleks. Lejligheder, suiter og villaer pakkes ind af palmer og flammetræer, der også i vid udstrækning kamuflerer stedets restauranter, barer og badegæster.

La Kaze, en lille afslappet kreolsk frokostrestaurant, har sympatiske varme retter, fx en couscous med havfrugter, et varieret udvalg af salater, samt farlige små chokolader toppet med fuldmodne sydhavsfrugter.

Luftkaptajnen havde ret, det lysner, og det er tid til at komme på træningsbanen og få justeret spillet. Mandag begynder amatørernes Air Mauritius Trophy, der spilles over tre dage; onsdag til torsdag er der pro-am, og på ugens sidste tre dage afvikles så The MCB Tour Championship med en perlerække af vintage storspillere som Colin Montgomerie, der vandt turneringen i fjor, Paul Broadhurst, der allerede har vundet årets European Senior Tour, og koryfæer som Sam Torrance, Phillip Price og vores egen Steen Tinning, der forhåbentlig er ovre den håndskade, der fik ham til at trække sig fra turneringen til den amerikanske Champions Tour.

Golffesten er allerede godt i gang. På La Citronelle forkæles maven, og på The Bar forkæles halsen. Her kan amatørerne i øvrigt støde ind i golfens berømtheder på dansegulvet. Chancerne var dog ikke store denne første aften. Golferne synes at være mere vilde med drinks end med dans.

Læs næste artikel i serien her.

Tekst og fotos: Kim Boje

The Legend: www.constancehotels.com/en/experiences/golf/legend/

The Links: www.constancehotels.com/en/experiences/golf/links/

Constance Belle Mare Plage: www.constancehotels.com

Constance Prince Maurice: www.constancehotels.com/en/hotels-resorts/mauritius/le-prince-maurice/

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Er der “gummiarm” i dansk golf?

Dansk golf er i rivende udvikling - altså når vi selv skal sige det. Dog forekommer det mig, at når danske golfspillere endelig kommer...

Verdensranglisterne, 15. april 2024

Scottie Scheffler udbyggede sin føring som verdens bedste med sin anden Masters sejr på tre år. Og Ludvig Åberg er nu helt fremme på...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk