Ryder CupGenvalg - Luke Donald valgt som Ryder Cup 2025 kaptajn

Genvalg – Luke Donald valgt som Ryder Cup 2025 kaptajn

For første gang siden 1995 er der genvalg til en europæisk Ryder Cup kaptajn, da Luke Donald skal stå i spidsen for Europa igen i 2025, hvor Ryder Cup spilles på Bethpage Black i New York.

Luke Donald og Europa, med Nicolai Højgaard på holdet og med Thomas Bjørn som vicekaptajn, vandt Ryder Cup 2023 med 16½ – 11½ på Marco Simone i Rom.

– Jeg er glad og stolt over at være givet muligheden for at stå i spidsen for Team Europe igen ved Ryder Cup, siger 45-årige Luke Donald i en pressemeddelelse og fortsætter:

– Jeg var været heldig som spiller at have haft fantastiske oplevelser som spiller ved Ryder Cup gennem årene, og det var meget specielt om vindende kaptajn at knytte bånd til de 12 spillere, som vi gjorde i Italien.

– Luke var en fremragende kaptajn i Rom, og vi er glade for at han vender tilbage i den rolle til Ryder Cup 2025 i New York. Han udviste klare, rolige og omhyggelige evner som leder i Rome, og alle disse egenskaber er vigtige for Luke og Europa på udebane mod et stærkt amerikansk hold foran passionerede tilskuere i New York, siger den europæiske Ryder Cup direktør Guy Kinnings.

Luke Donald har spillet Ryder Cup fire gange, og Europa vandt alle fire gange. Han bidrog med 10½ i 15 matcher. Han var vicekaptajn for Thomas Bjørn i 2018 og for Padraig Harrington i 2021 inden han blev valgt som kaptajn i 2023, hvor det ellers skulle have været Henrik Stenson. Dengang havde man nok i tankerne, at Luke Donald skulle være kaptajn på udebane i 2025.

Luke Donald vandt aldrig en major, men formåede alligevel at være nr. 1 på verdensranglisten gennem 56 uger. I 2011 blev han den første spiller som samme år vandt pengelisterne på både DP World Tour og PGA Tour.

Den seneste var Bernard Gallacher og Tony Jacklin

Den seneste europæiske kaptajn som fik genvalg var Bernard Gallacher, som var kaptajn i 1991, 1993 og 1995. Han begyndte med to nederlag, men afsluttede med en sejr på udebane i 1995.

Før det var Tony Jacklin kaptajn fire gange i træk fra 1983 – 1989.

1. tee under Ryder Cup 2023 – Foto: golfsupport.nl

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Nelly Korda vandt Mizuho Americas Open – 6 sejre i 7 turneringer!

Nelly Korda vandt Mizuho Americas Open, og har nu vundet seks af sine seneste syv LPGA turneringer. Der er højdepunkter fra finalerunden i videoen...

Harry Higgs vandt AdventHealth Championship

Harry Higgs vandt AdventHealth Championship på Korn Ferry Tour efter omspil. Harry Higgs og Tanner Gore sluttede i -19 inden Higgs vandt med en birdie...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk