Francesco Laporta vandt Challenge Tour sæsonfinalen på Mallorca, hvor det desværre ikke lykkedes for nogen af de tre danskere at slutte i toppen, så ingen af dem kvalificerer sig til Europa Touren via top-15 på Challenge Tour ranglisten.

I sæsonfinalen blev Rasmus Højgaard bedste dansker på en 13. plads i +2 efter en finalerunde i par. Benjamin Poke blev nr. 27 i +6 efter en runde i +5, mens Martin Simonsen blev nr. 37 i +8 efter en runde i par.

Rasmus Højgaard – Foto: golfsupport.nl

Alle tre skulle slutte helt i toppen på Club de Golf Alcanada i Port d’Alcudia for at kvalificere sig til Europa Touren, men de får en chance mere via Final Stage på Europa Tourens Tourskole, som begynder på fredag.

Top-15 på Road to Mallorca ranglisten har kvalificeret sig til Europa Touren, og her slutter Rasmus Højgaard som nr. 21, Benjamin Poke som nr. 29 og Martin Simonsen som nr. 38.

Da Rasmus Højgaard og Benjamin Poke slutter mellem nr. 16 – 30, så kan de få Europa Tour kategori 18 i 2020 sæsonen, hvilket vil give dem adgang til enkelte turneringer.

Benjamin Poke under Challenge Tour Grand Final 2019 – Foto: golfsupport.nl
Francesco Laporta vandt finalen og ranglisten

Inden finalerunden delte Francesco Laporta og Sebastian Heisele føringen i -6 foran Robin Sciot-Siegrist, Matthew Jordan og Jack Senior i -4.

Under svære betingelser var en finalerunde i par nok til at Francesco Laporta vandt i -6 foran Robin Sciot-Siegrist og Sebastian Heisele i -4, mens Matthew Jordan og Jack Senior delte 4. pladsen i -3.

Med sejren vandt Francesco Laporta Challenge Tourens Road to Mallorca rangliste, og sammen med de øvrige 14 i top-15 får han et Europa Tour kort i kategori 14. Det kan med rette kaldes et fuldt kort, selvom det ikke giver adgang til alle turneringer.

Joachim B Hansen vandt Challenge Tour ranglisten sidste år, mens Thomas Bjørn vandt ranglisten i 1995. Blandt de øvrige tidligere vindere kan nævnes Henrik Stenson i 2000, Tommy Fleetwood i 2011 og Andrew “Beef” Johnston i 2014.

Challenge Tour Grand Final, resultat

Road to Mallorca ranglisten, resultat

Top-15 på Challenge Tourens Road to Mallorca 2019 rangliste, som har kvalificeret sig til Europa Touren – Foto: golfsupport.nl
Francesco Laporta med Challenge Tour trofæet for at have vundet Road to Mallorca 2019 ranglisten – Foto: golfsupport.nl

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.