12 danskere deltog i Second Stage på Europa Tourens Tourskole, men indtil videre er ingen danskere gået videre til Final Stage. To af de fire turneringer færdigspilles dog først mandag, så drømmen lever fortsat for enkelte spillere. Opdateret: Nicolai Kristensen kvalificerede sig mandag – læs mere.

Second Stage spilles på fire baner i Spanien, hvorfra omkring 20 fra hver bane går videre til Final Stage, som spilles over seks runder fra på fredag den 15. november.

Niklas Nørgaard Møller og Peter Launer Bæk faldt tilbage på Desert Springs

De to danskere på Desert Springs, Niklas Nørgaard Møller og Peter Launer Bæk, var henholdsvis nr. 5 i -5 og 14 i -2 inden finalerunden, så begge var blandt top-20, der kvalificerede sig til Final Stage.

Desværre blev finalerunden en stor skuffelse for de to danskere, da Niklas Nørgaard Møller gik finalerunden i +11, så han faldt tilbage til en 36. plads i +6 (fire slag fra et omspil om de sidste pladser), mens Peter Launer Bæk blev nr. 42 i +7 efter en finalerunde i +9.

Det var svære betingelser, men 11 spillere var under par i finalerunden, og top-20 der gik videre til Final Stage sluttede i +2 eller bedre. Blake Windred vandt i -10 foran Sebastien Gros i -5.

Selvom Niklas Nørgaard Møller ikke går videre til Final Stage, så har han et Challenge Tour kort i 2020, da han vandt Nordic League ranglisten.

Europa Tour Tourskolen Second Stage – Desert Springs, resultat

Peter Launer Bæk – Foto: golfsupport.nl
Andreas Hillersborg var ét slag fra omspil på Las Colinas

Amatøren Andreas Hillersborg gik en flot finalerunde i -2 på Las Colinas, men i samlet +1 var han ét slag fra omspil om de sidste Final Stage pladser til top-20. Han blev nr. 24 i +2, og som de øvrige danskere er han ude af Tourskolen.

Mathias Gladbjerg blev nr. 42 i +7 efter en finalerunde i +3, mens Marcus Helligkilde sluttede som nr. 63 i +14 efter en runde i +14. Jeppe Pape Huldahl trak sig efter tredje runde, for i samlet +10 var han uden reel mulighed for at gå videre.

Jimmy Jones vandt i -8 foran Wilco Nienaber i -7.

Europa Tour Tourskolen Second Stage – Las Colinas, resultat

Andreas Hillersborg Sørensen – Foto: golfsupport.nl
Nicolai Tinning er nr. 25 på Club de Bonmont

Dårligt vejr har forsinket turneringen på Club de Bonmont, så turneringen færdigspilles mandag. På leaderboardet er scores opdateret efter tredje runde, og her er Nicolai Tinning nr. 25 i par, mens Oliver Hundebøll er nr. 45 i +3.

Der spilles om 19 pladser i Final Stage, og seks spillere deler 19. pladsen i -1.

Europa Tour Tourskolen Second Stage – Club de Bonmont, leaderboard

Nicolai Tinning – Foto: golfsupport.nl
Nicolai Kristensen er nr. 19 på Alenda Golf

Man er også forsinket på Alenda Golf, hvor nogle scores kun er opdateret efter anden runde. Heriblandt Nicolai Kristensen på en 19. plads i par.

Lasse Jensen er nr. 42 i +5 og Mark Flindt Haastrup nr. 55 i +8 efter scores for tre runder, mens Morten Ørum Madsen er nr. 76 i +13 efter to runder.

Der spilles om 20 pladser i Final Stage, og ni spillere deler 19. pladsen i par.

Som Niklas Nørgaard Møller er Nicolai Kristensen også sikker på et Challenge Tour kort i 2020, da han blev nr. 5 på Nordic League ranglisten.

Europa Tour Tourskolen Second Stage – Alenda Golf, leaderboard

Nicolai Kristensen – Foto: golfsupport.nl

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.