Lyngbygaard Golf i Aarhus var vært for ugens First Stage turnering på DP World Tour Tourskolen, hvor 21 danskere var med, og af dem kvalificerede fem sig til Second Stage.

Der er mere fakta om Tourskolen nederst i denne artikel. De to sidste First Stage turneringer spilles fra tirsdag til fredag i næste uge inden Second Stage spilles i Spanien fra den 3. – 6. november.

Jarand Ekeland Arnoy vandt foran Christoffer Bring og Peter Launer Bæk

Der var forsinkelser undervejs, men man nåede som planlagt at blive færdige med fjerde runde fredag. 21 spillere i -8 eller bedre kvalificerede sig til Second Stage, og blandt dem som nævnt fem danskere.

Jarand Ekeland Arnoy fra Norge vandft i -18 foran Christoffer Bring og Peter Launer Bæk på en delt 2. plads i -15. Der er præmiepenge til top-5, og mens Arnoy fik knap 2.300 € for sejren, så fik de to danskere godt 1.300 € hver.

Jarand Ekeland Arnoyi – Foto: golfsupport.nl

Nicolai Madsen blev nr. 8 i -12 mens amatøren Frederik Birkelund, der vandt Great Northern Challenge på ECCO Tour i sidste uge, blev nr. 10 i -11 og August Thor Høst nr. 17 i -9.

.
.

Så Christoffer Bring, Peter Launer Bæk, Nicolai Madsen, amatøren Frederik Birkelund og August Thor Høst er de fem danskere som er klar til Second Stage, hvor andre danskere træder ind baseret på tidligere meritter.

De små marginaler tæller

Det er de små marginaler der tæller, og hvor August Thor Høst f.eks. lige klarede sig videre med en birdie på 18. hul i finalerunden, så sluttede Victor H Sidal Svendsen som nr. 22 i -8 og ét slag fra videre avancement. Han lavede par på sidste hul, og vil også ærgre sig over en 8’er på par-4 hullet 6. i anden runde. Men sådan er golf, og man tager erfaringerne med sig videre.

38-årige Lasse Jensen, der tidligere har spillet DP World Tour, fik en god start med runder i -3 og -6. En score der ville have givet ham en plads i Second Stage, men efter par i 3. runde og +2 i finalerunden blev han nr. 24 i -7 sammen med bl.a. Jonathan Gøth-Rasmussen

Magnus A Østergaard og Alexander Frances delte 26. pladsen i -6, Bjørn la Cour Søborg og Matthias Gladbjerg blev nr. 35 i -4, Sebastian Wiis nr. 43 i -3, Nikolaj Erland Nissen og Christian Jacobsen nr. 45 i -2 mens Søren Lind og Oliver Suhr delte 51. pladsen i par.

Jacob Jørgensen, Rasmus Broholt Lind, Malthe Tandrup Laustsen og Oskar Ambrosius missede cuttet efter tredje runde. Marcus Hansen stod også på deltagerlisten, men han trak sig.

Mange amerikanere i feltet

Hele 25 amerikanere var med i feltet, hvoraf de fire gik videre til Secnd Stage. DEr kan være flere årsager til, at så forholdsmæssigt mange amerikanere deltog på Lyngbygaard, men en del har nok ønsket at spille her, da det er en amerikansk banearkitekt, Rick Baril fra von Hagge, Smelek & Baril, der har designet banen.

Dansk-amerikaner missede cuttet

Amerikanske Oliver Simonsen på 24 år var i +16 efter tredje runde og et godt stykke fra at klare cuttet. Hans danske far er fra Silkeborg, og så er han i øvrigt fætter til Elliott Simonsen, som i sidste uge var ét slag fra at gå videre.

Oliver Simonsens far er Henrik Simonsen, der er Director of Golf på The Honors Course i Tennessee. Som vennen Thomas Bjørn spillede Henrik Simonsen på Challenge Touren i 1993-94, hvor de rejste rundt sammen. Han har også spillet turneringer i USA, heriblandt fem på PGA Tour og senest i 2005, uden dog at få det helt store gennembrud, og han begyndte som træner. Han har spillet tre senior majors og senest KitchenAid Senior PGA Championship 2021, hvor han missede cuttet da Alex Cejka vandt.

Lyngbygaard Golf – Danmark, resultat

Mere om Tourskolen

DP World Tour Tourskolen består af tre stadier. Det er kun top-25 og lige ved finalen i november, som får et DP World Tour kort, men Tourskolen er også en adgangsvej til et Challenge Tour kort.

First Stage består af ni turneringer, der spilles fra 30. august til 7. oktober herunder turneringen på Lyngbygaard Golf i slutningen af september.

Der var ingen danskere i de første to turneringer, mens Morten Toft Hansen var tæt på Second Stage i den anden uge. Alexander Garde var eneste dansker i den tredje uge, og han gik heller ikke videre. I den fjerde uge var amatøren Elliott Simonsen eneste dansker på Bogogno Resort, hvor han sluttede ét slag fra Second Stage.

De bedste går videre til Second Stage, der spilles på fire baner i Spanien fra den 3. – 6. november. Nogle er direkte kvalificeret til Second Stage, mens andre er kvalificeret til Final Stage, der spilles på Infinitum i Spanien fra den 11. – 16. november. Amatører kan deltage, men skal blive professionelle, hvis de går hele vejen, og vil spille på DP World Tour.

Christoffer Bring – Foto: golfsupport.nl

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.