ECCO TourFrederik Birkelund vandt Great Northern Challenge

Frederik Birkelund vandt Great Northern Challenge

Feltets eneste amatør, Frederik Birkelund, satte alle de professionelle til vægs og tog sin anden sejr på årets Ecco Tour. Den unge dansker vandt også på Rømø i april. Det er den niende danske sejr på Ecco Touren i år.

Birkelund, 23, spillede de første 15 huller uden en eneste bogey på kortet. Til gengæld kunne han notere seks birdies, som var fordelt med tre på for-ni og tre på bag-ni.

På den måde kom han til 14 under par, og førte efter hul 15 med fire slag til svenske Tobias Edén og dennes landsmand Erik Lindwall. Men på hul 16 slog Birkelund en skævert fra tee, og han kunne ikke tage lempelse og måtte derfor gå tilbage til teestedet og slå en ny bold. Med den formåede den unge dansker at lave en bogey, dagens første, og føringen var derfor på tre slag inden de sidste to huller.

På 17. slog han den ind midt i green og gik derfra med en par. Spillemakker Edén rullede en birdie i, og derfor var der kun to slags forskel inden 18.

På Great Northerns fantastiske hul 18, par 5 hullet med ø-greenen til venstre for klubhuset, slog Birkelund iskoldt et drive midt i fairway og havde omkring 150 meter til flaget. Herfra slog han på green og kunne to-putte for birdie. Edén fik også en birdie, og sejren blev derfor på to slag.

Sejren sender Birkelund op på Road to Europe ranglistens andenplads, og den danske amatør er dermed uhyggeligt tæt på et af de fem kort til Challenge Touren, der uddeles når sæsonen slutter i oktober på Møn.

Tobias Edén sluttede på andenpladsen i 11 under par. Landsmanden Erik Lindwall blev nummer tre.

John Axelsen sluttede på en femteplads, og Hamish William Brown tog sin tiende top 10 placering i træk, da han endte på en delt 6. plads.

Det betyder, at top 6 nu er som følger på Road to Europe:

  1. Jeppe Kristian Andersen 37900 point
  2. Frederik Birkelund (A) 37000
  3. Nicolai Tinning 32849
  4. John Axelsen 32699
  5. Hamish William Brown 31914
  6. Sebastian Friedrichsen 31548

Næste turnering er Race to Himmerland by FREJA, der spilles fra den 5.-7. oktober.

Slutstillingen kan ses her.

Den opdaterede rangliste kan ses her.

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Julehistorier fra Caribien (4)

Den bæredygtige julekalender er i år et genoptryk af Rejseoplevelser fra De Franske Antiller i 2019. -- oOo -- Helt ærligt, hvem gider at ligge hele...

USA vandt den første udgave af World Champions Cup

Team USA vandt den første udgave af World Champions Cup, der var en slags kombination af Ryder Cup og Presidents Cup for seniorer. Se...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk