Med en birdie på sidste hul vandt Nicolai Højgaard sin første Europa Tour sejr i DS Automobiles Italian Open. Hans tvillingebror Rasmus Højgaard vandt Omega European Masters i sidste uge, så som de første brødre nogensinde vinder de lige efter hinanden på Europa Touren.

Turneringen blev spillet på Marco Simone Golf and Country Club i udkanten af Rom, som skal være vært for Ryder Cup 2023, og her er det bestemt meget realistisk, at begge de 20-årige tvillinger er på holdet.

Efter tredje runde førte Nicolai Højgaard i -13 foran Tommy Fleetwood og Daniel van Tonder i -12.

Nicolai Højgaard blev presset undervejs, og blev også indhentet, men med en birdie på sidste hul og en runde i par vandt han i -13 foran Adrian Meronk og Tommy Fleetwood i -12.

Francesco Laporta blev bedste italiener på en 4. plads i -11, mens Masahito Kawamura, Richard Bland og Edoardo Molinari delte 5. pladsen i -10.

.
.

Rasmus Højgaard var eneste anden dansker i finalerunden, og med en runde i -3 sluttede han som nr. 18 i -6. Thorbjørn Olesen, der vandt Italian Open 2018, Lucas Bjerregaard, Jeff Winther, Joachim B Hansen og Søren Kjeldsen missede cuttet.

En stor turnering med 3,6 mio. kr. til vinderen

DS Automobiles Italian Open er ikke en Rolex Series turnering, men med en 3 mio. € stor præmiesum er det én af sæsonens større turneringer.

Nicolai Højgaard fik 485.330 € svarende til godt 3,6 mio. danske kroner for sejren.

Der var også et ganske stærkt felt med 12 fra top-100 på verdensranglisten heriblandt Tommy Fleetwood, Garrick Higgo, Victor Perez og Bernd Wiesberger samt bl.a. Martin Kaymer og Henrik Stenson.

DS Automobiles Italian Open, resultat

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.