PGA Tour ChampionsDoug Barron vandt Regions Tradition, der var årets første senior major

Doug Barron vandt Regions Tradition, der var årets første senior major

Doug Barron vandt Regions Tradition, der var årets første major på PGA Tour Champions. I 2009 fik han et års doping-karantæne på PGA Tour for at have taget lægeordineret testosteron og beta-blokere, hvilket der er mere om nederst i denne artikel. Se højdepunkter fra finalerunden i videoen ovenfor.

Thomas Bjørn, der var kvalificeret via ranglisten, blev nr. 52 i +3. efter en finalerunde i par.

Doug Barron vandt – Steve Stricker i top-3 for sjette gang i træk

Inden finalerunden delte Doug Barron og Ernie Els føringen i -13 foran Padraig Harrington i -12.

54-årige Doug Barron gik finalerunden i -4, og vandt i -17 foran Steven Alker der sluttede i -15 efter en finalerunde i -9.

Stewart Cink, Ernie Els og den dobbelt forsvarende mester Steve Stricker delte 3. pladsen i -14.

Steve Stricker har vundet tre af de seneste fem udgaver af Regionbs Tradition, og i de seneste seks udgaver er han statistik:

  • 2. plads – sejr – 2. plads – sejr – sejr – 3. plads

57-årige Steve Stricker var kvalificeret til den kommende uges US PGA Championship, men trak sig i weekenden. Ugen efter, fra den 23. maj, skal han forsvare sin titel i KitchenAid Senior US PGA Championship.

– Jeg vil gerne være der, for det er en stor turnering, sagde Stricker om US PGA Championship på et pressemøde tidligere på ugen, hvor han ikke helt havde besluttet sig, om han ville spille:

– Jeg er træt. Jeg er gammel. Jeg kender min plads, og vil beslutte mig senere på ugen, men jeg hælder til at melde afbud.

1 års karantæne for doping i 2009

Doug Barron spillede 238 turneringen på PGA Tour, men senest i 2009, og han har ikke haft et PGA Tour kort siden 2006. Hans seneste af 137 turneringer på Korn Ferry Tour er i 2012, og han han havde nogle års pause fra professionel golf på højeste niveau. I årene op til 2019 spillede han på mini-tours i USA, mens han ventede på at fylde 50 år, så han kunne spille seniorgolf.

I 2009 var Doug Barron den første til at få karantæne for at overtræde PGA Tours dopingregler. Han blev testet positiv og dømt for at have taget testosteron og beta-blokere, hvilket han erkendte og fik 1 års karantæne.

Doug Barron har altid fastholdt, at han ikke tog det for at blive en bedre golfspiller, men for sat kunne komme ud af sengen om morgenen, da han havde et lavt testosterone-niveau i kroppen. Det var også hans læger, som havde ordineret testosteron og beta-blokere til ham. Han havde ansøgt PGA Tour om at få lov til at tage stofferne, men fik afslag og derefter testet positiv i en dopingtest.

Doug Barron anlagde efterfølgende en retssag mod PGA Tour, som blev afgjort i et forlig. Efterfølgende fik han lov til at tage testosteron af de helbredsmæssige årsager.

Barrons tredje sejr på PGA Tour Champions

Doug Barron vandt aldrig på PGA Tour, men har nu vundet tre gange på PGA Tour Champions.

Umiddelbart efter han fyldte 50 år i 2019 kvalificerede han sig til The Senior Open, hvor han blev han nr. 5, da Bernhard Langer vandt. I sin blot anden turnering, hvor han kom med via mandagskvalifikationen, vandt han DICK’S Sporting Goods Open 2019 og to år senere vandt han Shaw Charity Classic 2021.

Regions Tradition, resultatTilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Verdensranglisterne, 30. maj 2024

Xander Schauffele har måske ikke fået helt samme opmærksomhed som andre af verdens bedste, men han var nr. 3 i verden inden han vandt...

Politiet har offentliggjort to videoer af Schefflers anholdelse – se dem her

Politibetjenten der anholdt Scottie Scheffler inden anden runde af US PGA Championship har fået en disciplinær straf for ikke at tænde sit krops-kamera som...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk