HæderspriserDen store idrætsfest: Her er vinderne ved Sport 2023

Den store idrætsfest: Her er vinderne ved Sport 2023

Store stjerner, konfettikanoner, musik, jublende tilskuere og 11 eftertragtede priser. Lørdag aften blev dansk idræt fejret med pomp og pragt i Boxen i Herning.

Mikkel Hansen, Preben Elkjær og mange andre nuværende og tidligere sportsstjerner, ministre, borgmestre, sportens kommercielle partnere, frivillige foreningsfolk og tusindvis af tilskuere. Alle havde de fundet vej til Jyske Bank Boxen i Herning, da det årlige sportsgalla-show, Sport 2023, løb af stablen.

Under showet kunne de mange tilskuere i salen og tv-seere på DR1 se 11 priser blive uddelt. Alt fra årets frivillige til det største sportsnavn i 2023 og et nyt medlem af Sportens Hall of Fame.

– Det er den helt store festaften for dansk idræt, hvor vi fejrer de mange flotte præstationer og indsatser i det forgangne år. Vi hylder både de frivillige ildsjæle i breddeidrætten, der gør en afgørende forskel i landets idrætsforeninger, og de allerstørste sportsstjerner, som toppræsterer ude i verden med Dannebrog på brystet, siger Hans Natorp, der er formand for Danmarks Idrætsforbund (DIF) og fortsætter:

– Jeg bliver glad, stolt og faktisk også rørt på dansk idræts vegne på en aften som i aften. Vi har et unikt idrætsliv i Danmark med rekordmange medlemmer i idrætsforeningerne og med fantastiske eliteatleter. Dansk idræt bevæger både danskerne fysisk og emotionelt, og vi er gode til at løfte i flok. Ingen vinder som bekendt alene, og dansk idræt var ingenting uden de frivillige, de kommercielle partnere, specialforbundene, foreningerne, kommunerne, og jeg kunne blive ved. Så tak til alle.

Et par af de helt store bifald lød i salen, da Lasse Svan Hansen blev indlemmet i Sportens Hall of Fame, og da det danske herrelandshold i håndbold blev kåret til DIF, Team Danmark og Salling Groups Årets Sportsnavn for at sikre den tredje VM-guldmedalje på stribe i 2023.

Overblik over aftenens vindere:

 • DIF, Team Danmark og Salling Groups Årets Sportsnavn: Herrelandsholdet i håndbold
 • Hall of Fame: Lasse Svan Hansen, håndbold
 • DIF’s Årets Frivillige: Trine Knudsen, Fjelsted Harndrup Skytteforening
 • BESTSELLERs Olympiske Håb: Nikolai Terteryan, boksning
 • Toyotas Intet er umuligt-pris: Kim Astrup og Anders Skaarup Rasmussen, herredoublen i badminton
 • DIF og Danske Spils Årets Idrætsforening: Hammel Gymnastikforening
 • Team Danmarks Trænerpris: Thomas Stavngaard, badminton herredouble
 • Kulturministerens Parasportspris: Emma Lund, paracykling
 • DIF og Grundfos Fondens Idrættens Sociale Pris: Mogens Damgaard, Idræt for sindet
 • B.T. Guld: Jonas Vingegaard, cykelsport
 • DBU, Spillerforeningen og Hessel HiRE’s Årets Fodboldspiller (m/k): Andreas Christensen og Amalie Vangsgaard

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Reglerne for cuttet i The Open

Cut-reglen i The Open er ganske simpel, da det er top-70 og lige efter anden runde, som klarer cuttet til weekendens finalerunder. Man medtæller...

Hvad var det for en forestilling, Robert Macintyre?

Det var en højst besynderlig forestilling Macintyre og hans caddie leverede på 16.hul under Genesis Open i Skotland, da det lykkes Macintyre at få...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk