PopulærtDP World TourDen danske fanebærer ved OL 2016

Den danske fanebærer ved OL 2016

Omkring 135 danske atleter forventes af kvalificere sig til OL i Rio. Blandt dem fire golfspillere fordelt på to damer og to herrer.

Det bliver dog ikke én af de fire danske golfspillere, som skal bære fanen med Dannebrog. DIF har nemlig allerede offentliggjort, hvem der skal bære Dannebrog ved åbningsceremonien den 5. august på Estádio do Maracanã, og det bliver Caroline Wozniacki.

Foto: Lars Møller
Foto: Lars Møller

Den 25-årige tennisspiller blev præsenteret ved et pressemøde på København Rådhus, hvor hun fik overrakt fanen af H.K.H Kronprins Frederik.

– Det er en ære for mig. OL betyder virkelig meget for mig, og jeg har nogle fantastiske minder fra mine to tidligere OL-deltagelser.
Jeg nyder at være en del af det danske hold og mærke den holdfølelse, som jeg ikke oplever i min hverdag. At bære fanen i Rio bliver et af højdepunkterne i min karriere, og noget jeg aldrig kommer til at glemme, siger Caroline Wozniacki i en pressemeddelelse.

Wozniacki har deltaget ved OL to gange, og begge gange er hun blevet slået ud af den senere guld vinder. I 2008 tabte hun til Jelena Dementieva i 3. runde, mens hun i 2012 tabte kvartfinalen mod Serena Williams.

Morten Rodtwiit, der er DIF’s OL-chef de mission, begrunder valget således:

– Caroline er en af de seneste 10 års mest succesrige tennisspillere i verden, og hun har opnået sine resultater i en global idrætsgren, hvor konkurrence er ekstrem hård. Desuden har hun skaffet sig millioner af fans rundt om i verden på grund af sit smilende og imødekommende væsen. Caroline er en fantastisk ambassadør for Danmark, og derfor er hun en idrætskvinde, som vi gerne vil identificere os med og repræsenteres af, siger Morten Rodtwitt, og fortsætter:

– Caroline har været med til to OL, Beijing og London, og begge gange har hun opført sig som en rigtig teamplayer. Smilende og social, og altid interesseret i, hvordan det går med de andre atleter på holdet. Der er altid en positiv stemning, hvor hun er. Det er kvaliteter, som passer godt sammen med det at være fanebærer.

Blot den tredje kvinde som bærer fanen
Caroline Wozniacki bliver den 25. danske atlet, der bærer den danske fane ved en indmarch. Blot to gange tidligere har en kvinde båret fanen, og det var Anne Grethe Törnblad i 1988 og Judith Andersen tilbage i 1976.

– Det er ikke sådan, at det partout skulle være en kvinde. Men Danmark har og har altid haft mange stærke kvindelige idrætsudøvere, og set i lyset af, at vi siden 1908 kun har haft to kvindelige fanebærere, så giver det god mening, at det er en kvinde, som bærer fanen denne gang, siger Lone Hansen, der er direktør for Team Danmark.

Tidligere fanebærere
1908 – London, Aage Vilhelm Holm, svømmer
1912 – Stockholm, Arne Højme, kapgænger
1920 – Antwerpen, Robert Johnsen, gymnast
1924 – Paris, Peter Ryefelt, fægter
1928 – Amsterdam, Marius Jørgensen, atletikudøver
1932 – Los Angeles, Axel Bloch, fægter
1936 – Berlin, Erik Hammer Sørensen, fægter
1948 – London, Vagn Loft, hockeyspiller
1952 – Helsinki, Erik Swane Lund, fægter
1956 – Melbourne, Ole Hviid Jensen, skytte
1960 – Rom, Benny Schmidt, femkæmper
1964 – Tokyo, Henning Wind, sejler
1968 – Mexico City, Erik Hansen, kajakroer
1972 – München, Peder Pedersen, cykelrytter
1976 – Montreal, Judith Andersen, roer
1980 – Moskva, Jørgen Lindhardtsen, sejler
1984 – Los Angeles, Michael Marcussen, cykelrytter
1988 – Seoul, Anne Grethe Törnblad, dressurrytter
1992 – Barcelona, Jørgen Bojsen-Møller sejler
1996 – Atlanta, Thomas Stuer-Lauridsen, badmintonspiller
2000 – Sydney, Jesper Bank, sejler
2004 – Athen, Eskild Ebbesen, roer
2008 – Beijing, Joachim B. Olsen, kuglestøder
2012 – London, Kim Wraa, kajakroer

Fakta om OL i Rio: 5. – 21. august 2016
Herrernes golfturnering spilles fra den 11. – 14. august, mens damernes turnering er fra den 17. – 20. august.

DIF og Team Danmark forventer at kunne stille med et endeligt hold på cirka 135 atleter.

Det er de enkelte specialforbund, der indstiller atleter til udtagelse, og det er bestyrelsen i DIF, der også er Danmarks Olympiske Komité, som står for udtagelsen.

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Reglerne for cuttet i The Open

Cut-reglen i The Open er ganske simpel, da det er top-70 og lige efter anden runde, som klarer cuttet til weekendens finalerunder. Man medtæller...

Hvad var det for en forestilling, Robert Macintyre?

Det var en højst besynderlig forestilling Macintyre og hans caddie leverede på 16.hul under Genesis Open i Skotland, da det lykkes Macintyre at få...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk