AnbefaletBjørn: - Jeg vil sige min mening som vicekaptajn

Bjørn: – Jeg vil sige min mening som vicekaptajn

Darren Clarke har valgt sine tre første af fem vice-kaptajner til Ryder Cup 2016 på Hazeltine. Som mange havde ventet blev det Thomas Bjørn, Paul Lawrie og Padraig Harrington. Det er tre spillere med stor Ryder Cup erfaring og samtidig nære venner af Clarke.

Bjørn har spillet i tre Ryder Cups og været vice-kaptajn i tre andre. Harrington har spillet seks og været vice-kaptajn en gang før, mens 2016 bliver Lawries første Ryder Cup i vice-kaptajnsrollen, efter at have deltaget to gange som spiller.

Paul Lawrie, Padraig Harrington, Darren Clarke og Thomas Bjørn under pressemødet på Wentworth
Paul Lawrie, Padraig Harrington, Darren Clarke og Thomas Bjørn under pressemødet på Wentworth

Til pressemødet var det tydeligt, at de fire er gode venner, med god plads til indbyrdes drillerier.

For eksempel sagde Lawrie, at han så frem til at bidrage med hvad han kunne, hvortil Clarke indskød, at han kunne få lov at hente kaffe. En vittighed Harrington straks greb, da han sagde, at det da måtte betyde, han selv kunne se frem til en forfremmelse.

Clarke lagde vægt på deres venskab, og på hvor vigtigt det er, at vice-kaptajnerne ikke er bange for at sige det højt, hvis de er uenige med ham. Bjørn understregede også, at han så frem til muligheden for at sige sin klare mening. Clarke og Bjørn spillede sammen deres første Ryder Cup i 1997, og siden har de været venner i både gode og svære tider. Af denne grund var Bjørn da heller ikke overrasket, da han blev bedt om at udfylde rollen.

Det var også tydeligt, at de fire kendte hinanden godt, da Harrington forklarede, at han havde reageret på invitationen ved at tænke, at siden Clarke er så følelsesladet en person, kunne Harrington indtage en plads som den mere grundige og analytiske. Efter at have set de forberedelser Clarke allerede havde gjort indså han dog at Clarke, som det ifølge Harrington ofte er tilfældet, havde arbejdet en del hårdere end han umiddelbart viser omverdenen.

På spørgsmålet om hvordan Bjørn, med al sin erfaring ville hjælpe spillerne med at holde følelserne i skak, svarede han grinende, at mange nok ville mene at han selv var en af de mest følelsesladede spillere. Derefter understregede han vigtigheden af, at de unge spillere hele tiden har nogen at støtte sig til, fordi presset er et andet end normalt, og det er gavnligt at kunne tale med nogen, der har været det samme igennem.

Thomas Bjørn
Thomas Bjørn

Clarke forklarede at disse tre spillere var blevet spurgt meget tidligt i processen, men at offentliggørelsen sker nu, fordi de ville skulle spille godt i sommerens store turneringer for selv at kunne kvalificere sig som spillere. Harrington fik et stort grin, da han spillede skuffet og sank hovedet tungt som reaktion på, at Clarke sagde, at han nok ikke kom med som spiller. Det var dog tydeligt, at han var meget glad for udfordringerne i rollen som vice-kaptajn og sagde, at man var lige så stor en del af holdet, og at oplevelsen var – næsten – den samme.

Det ventes at de to sidste vice-kaptajner offentliggøres omkring The Open i juli.

Ryder Cup 2016 spilles i USA på Hazeltine National GC fra fredag den 30. september til søndag den 2. oktober.

RyderCup_trofae

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Schauffele fører – Scheffler i top-5 efter dramatisk fredag

Anden runde af US PGA Championship blev forsinket, så 17 spillere mangler at færdigspille de sidste huller. Thorbjørn Olesen og Rasmus Højgaard er sikkert...

Scottie Scheffler anholdt inden anden runde af US PGA Ch’ship

Scottie Scheffler, der er nr. 1 på verdensranglisten, blev anholdt og lagt i håndjern tidligt fredag morgen på vej mod anden runde af US...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk