AnbefaletArh, var der virkelig 564.368 tilskuere på TPC Scottsdale?

Arh, var der virkelig 564.368 tilskuere på TPC Scottsdale?

Denne uges Waste Management Phoenix Open er en meget populær turnering, men rekorden på 564.368 tilskuere skal dog tages med et forbehold. Man tæller ikke tilskuere men biler…

Officielt satte man ny tilskuerrekord i 2014 med 563.008 tilskuere i turneringsugen. Den rekord blev slået sidste år med 564.368 tilskuere! Det er mange, og rekorden for en enkelt dag var lørdag i 2014, hvor der angiveligt var hele 189.722 tilskuere.

På 16. hul er der, som det ses på billederne, opbygget tribuner rundt om hele hullet, så for spillerne er det som at gå ind på et stadium. Der kan være op mod 30.000 tilskuere på par-3 hullet, og der er godt fyldt op, men hvor er resten? Når man ser tv-billeder fra turneringen, så er der langt fra fyldt op på hele banen.

3,2 personer pr. bil
Ved Phoenix Open tæller man ikke tilskuerne, men derimod estimeres tilskuertallet på bagrund af antal parkerede biler.

Bilerne kommer ikke kun for golfturneringen, da der også er folkefest og store koncerter, hvilket der kan læses mere om nederst i denne artikel.

Ved hjælp af luftfotos anslår man antal biler på parkeringspladserne, og så ganges antal biler med 3,2. Dvs. man vurderer, at der er 3,2 personer pr. bil.

I 2014 talte Golf Digest med en amerikansk ekspert, som stillede sig meget tvivlende overfor, at der skulle være 3,2 personer pr. bil. Særligt når det er i USA, for der er sikkert nogen med 4, men også mange med blot 1 eller 2 personer.

6½ gange flere tilskuere end i Himmerland
Ved Made in Denmark tæller man tilskuere ved indgangene, og i 2014 var der 82.798 tilskuere, mens der var 86.498 tilskuere i 2015.

Enhver som var i Himmerland vil vide, at hvis der kommer 6½ gange flere tilskuere, så ville det være svært at komme rundt.

Phoenix Open er bestemt en festlig turnering med mange tilskuere, men de meget store tilskuertal skal man ikke nødvendigvis stole på.

Mere end  2½ gange så mange som ved The Open
Til sammenligning var der 237.024 tilskuere ved The Open 2015 på St Andrews Old Course. Det var inklusiv de 35.370 som kom til afslutningen mandag, som blev en ekstra turneringsdag.

Ved The Open 2014 på Royal Liverpool var der 202.917 tilskuere i turneringsugen.

Traditionsrig turnering i Phoenix
Uanset hvor mange tilskuere der reelt overværer turneringen, så er Phoenix Open en seværdig turnering, der tilmed er én af de ældste og mest traditionsrige på PGA Tour.

Turneringen, som første gang blev spillet i 1932, har siden 1987 været spillet på TPC Scottsdale, Stadium Course.

Store koncerter 
En del kommer også for de begivenheder som arrangeres i forbindelse med turneringen.

Ovenfor banen afholdes koncerter, og i år optræder Rascal Flatts onsdag, torsdag er det Dierks Bentley, Robin Thicke kommer fredag, mens DJ’en Tiësto giver koncert lørdag aften. Ikke alle navnene er kendt i Danmark, men de er store i USA.

C More Golf sender direkte fra turneringen, og sendetiderne kan ses på www.19hul.dk/tv

Waste Management Phoenix Open, leaderboard

TPSscottsdale_phoenix15-283341

 

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Ugo Coussaud vandt The Challenge presented by KGA

30-årige Ugo Coussaud vandt sin første Challenge Tour sejr The Challenge presented by KGA i Indien, hvor Jeppe Kristian Andersen begyndte finaledagen i top-10,...

Ryder Cup kvalifikationen, 27. marts 2023

Der var masser af point af spille om i WGC – Dell Technologies Match Play, som blev vundet af Sam Burns med en finalesejr...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk