Anne Van Dam vandt Andalucia Costa del Sol Open de Espana for andet år i træk. Nanna Koerstz Madsen førte med ét slag inden sidste hul, hvor hun slog i vandet og treputtede!

Efter en forrygende tredje runde i -7 på Aloha Golf Club i Marbella førte Nanna Koerstz Madsen i -14 foran Julia Engström i -12 og Anne Van Dam i -11.

Nanna lavede tre dobbeltbogeys i finalerunden

Nanna mistede føringen efter en dobbeltbogey på 3. hul, men med en birdie på 7. og en eagle på 9. hul førte hun igen med to slag efter for-ni af finalerunden.

Efter en dobbeltbogey af Nanna på 13. hul delte hun føringen i -13 med Anne Van Dam, mens Aditi Ashok var i -12 efter 15 huller.

Med en birdie på 16. hul var Nanna foran med ét slag inden sidste hul, hvor hun slog sit drive i vandet og treputtede for en dobbeltbogey, som hun således lavede tre af i finalerunden. Det endte med en skuffende finalerunde i +2.

Nanna Koerstz Madsen – Foto: golfsupport.nl

Anne Van Dam lavede pars på de sidste 9 huller for en finalerunde i -2, og vandt i -13 foran Aditi Ashok og Nanna Koerstz Madsen i -12.

Nanna: – Jeg spillede forfærdeligt og tabte

– Jeg tabte i dag, mere end Anne vandt. Jeg spillede forfærdeligt med tre dobbeltbogeys som kostede mig alt. På et hul havde jeg en forkert afstand, så trak jeg et og på sidste hul spillede jeg aggressivt. Jeg havde sagt, at jeg jeg under alle omstændigheder ville bruge driveren, sagde Nanna Koerstz Madsen til LET og GOLFTV efter turneringen.

Nicole Broch Larsen blev nr. 23 i -1 efter en finalerunde i -2.

Nicole Broch Larsen – Foto: golfsupport.nl

Azahara Munoz, der vandt turneringen i både 2016 og 2017, delte 4. pladsen i -9 med Olivia Cowan og Julia Engström. Cheyenne Woods, Christina Kim og Marianne Skarpnord delte 7. pladsen i -8.

Anne Van Dams femte sejr – brugte ikke driveren

Det var 24-årige Anne Van Dams femte sejr på LET, hvor hun tidligere har vundet Xiamen International Ladies Open 2016, Estrella Damm Mediterranean Ladies Open 2018, sæsonfinalen Andalucia Open de Espana 2018, ActewAGL Canberra Classic 2019 og nu Andalucia Costa del Sol Open de Espana for andet år i træk.

Hun er kendt for sine lange drives, og er den spiller som slår længst på både LET og LPGA, hvor hun blev nr. 82 på pengelisten. Under turneringen på Aloha GC brugte hun dog ikke sin driver

Anne Van Dam var som sådan kvalificeret til OL 2016, men blev ikke udtaget af den nationale olympiske komite i Holland, som krævede, at de hollandske spillere var i top-100 på verdensranglisten for at komme med til Rio.

Andalucia Costa del Sol Open de Espana, resultat

Anne Van Dam sin caddie og kæreste Roelof Koopmans og sin mor efter sejren i Andalucia Costa Del Sol Open de Espana 2019 – – Foto: golfsupport.nl

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.