Ladies European Tour (LET) og LPGA har annonceret, at de laver et joint venture partnerskab for at styrke professionel damegolf i Europa. Den succesrige LPGA Tour bliver medejere af LET, der fremover vil være ejet ligeligt af LET og LPGA.

Som beskrevet i denne artikel på 19hul.dk, har LET og LPGA drøftet et muligt partnerskab siden Solheim Cup 2019 i september. Et partnerskab hvor LPGA skal være med til genopbygge LET som en stærkere tour, da man de seneste år har været i store problemer både økonomisk som tour og i forhold til at have en turneringsrække med præmiesummer, som LET spillerne kan leve af.

En fælles vision om en stærk professionel tour i Europa

LPGA og LET deler en fælles vision om at styrke damegolfen i Europa. En professionel tour i Europa er ikke kun vigtig for, at talentfulde spillere kan forfølge deres drømme indenfor golfsporten, men også for at golfsporten kan vækste i Europa og globalt.

Planen blev fremlagt for spillerne tirsdag på det årlige medlemsmøde op til denne uges Andalucia Costa del Sol Open de Espana. Spillerne stemte for aftalen, som derfor bliver en realitet.

– To hold der samles om et fælles mål vil skabe muligheder, som vi ikke kunne forfølge alene, siger LET formanden Marta Figueras-Dotti i en pressemeddelelse og fortsætter:

– Grundlaget for dette joint venture er, at skabe muligheder for vores medlemmer til, at de kan forfølge deres passion og karriere som professionelle atleter. I de blot 60 dage hvor vi har arbejdet på dette, har vi allerede set en dramatisk indflydelse på vore LET kalender.

LPGA chefen Mike Whan sagde forleden, at han mente LPGA skulle hjælpe LET i Europa, fordi de kan. Ikke for at tjene penge og som led i en amerikansk vækststrategi.

– Det er et spændende næste skridt for LPGA’s mission om at skabe flere muligheder for dame i golf. Over de seneste 10 år har LPGA haft stor succes med partnerskaber herunder med USGA, PGA Tour, European Tour, R&A og PGA of America. Vi er glade for det tættere samarbejde med LET i bestræbelserne på at skabe den stærkest mulige tour i Europa, siger Mike Whan.

Med det nye samarbejde håber man, at der allerede fra 2020 vil komme flere LET turneringer. Da turneringsprogrammet for 2019 blev offentliggjort i januar var der 17 turneringer, og siden er tre kommet til, så der er 20 i år. De spilles i 13 forskellige lande, hvoraf de otte er i Europa herunder de to majors Evian Championship og AIG Women’s British Open.

LET ranglisten giver ikke direkte adgang til et LPGA kort

Detaljerne for aftalen er ikke offentliggjort, men de bedste på LET vil næppe kvalificere sig direkte til LPGA, som er den førende tour i verden.

Således sagde Mike Whan forleden, at LET ranglisten i første omgang kunne være direkte adgangsvej til Q-Series, hvor der i finalen spilles om 45 kort til LPGA. På længere sigt kan det dog være, at de bedste på LET kan kvalificere sig til LPGA og blive medlemmer der, hvis de altså ønsker det.

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.