AnbefaletKvalificeret - men må ikke komme til OL

Kvalificeret – men må ikke komme til OL

De to bedste damespillere fra Holland var kvalificeret til OL, men må ikke komme med til Rio. Den nationale olympiske komite i Holland, har nemlig fravalgt at udtage dem!

Når golf er tilbage på OL-programmet efter 112 års fravær, så bliver det uden Christel Boeljon og Anne Van Dam fra Holland. De var ellers begge blandt de 60 damer, som har kvalificeret sig via OL-ranglisten.

Skulle være i top-100 på verdensranglisten
I Holland har man indført en særlig regel om, at golfspillerne skal være i top-100 på verdensranglisten for at komme med til OL. Ellers mener man ikke, at de har en chance for at spille sig til en medalje, og så må de ikke komme til OL.

Da kvalifikationen blev afsluttet i sidste uge var 28-årige Christel Boeljon nr. 121 på verdensranglisten, mens 20-årige Anne Van Dam var nr. 364. De er henholdsvis nr. 128 og 320 i denne uge. På ranglisten over de 60 kvalificerede i sidste uge var Christel Boeljon nr. 35, mens Anne Van Dam var nr. 51.

Reglen er ikke ny for spillerne, men de og mange andre havde alligevel håbet og troet, at de alligevel ville blive udtaget.

Fire sejre på LET og Solheim Cup spiller
De seneste år har Christel Boeljon primært spillet på LPGA, hvor hun har haft seks top-10 placeringer.

Hun har vundet fire turneringer på LET. Den seneste i hjemlandet, da hun vandt Deloitte Ladies Open 2015. I 2011 var hun på Solheim Cup holdet, men det har ikke været nok til en OL plads.

Joost Luiten er med
Som nr. 65 på verdensranglisten i sidste uge, så kommer Joost Luiten fra Holland med til OL som deres eneste golfspiller.

Hollands næstbedste mandlige golfspiller er i øvrigt Jurrian Van der Vaart, men som nr. 448 på verdensranglisten er han hverken kvalificeret eller tæt på kravet om top-100.

Anne Van Dam
Anne Van Dam

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Kvinder: Penge- og pointranglister, 15. juli 2024

Ayaka Furue fra Japan vandt The Amundi Evian Championship, der er en major på både LET og LPGA. Emily K Pedersen blev nr. 54.,...

Sådan kan du se The Open 2024 på TV og streaming

Der er fire danskere i The Open 2024 på Royal Troon fra den 18. - 21. juli. Se sendetiderne nedenfor. Nicolai Højgaard, Rasmus Højgaard og...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk