Will Zalatoris fører US PGA Championship på Southern Hills inden weekendens finalerunder, der bliver uden Nicolai Højgaard. Tiger havde synlige smerter, men kæmpede sig igennem og klarede cuttet.

21-årige Nicolai Højgaard, der var eneste dansker i feltet, missede cuttet efter runder i +8 og +5. I samlet +13 var han 9 slag fra top-70 og lige, der klarer cuttet i US PGA Championship.

Med en tidlig starttid blev Nicolai Højgaard udfordret i en ganske kraftig blæst, mens spillerne om eftermiddagen havde bedre betingelser.

Zalatoris fører foran Pereira

Will Zalatoris gik -5 og fører nu i -9 foran Mito Pereira i -8. Justin Thomas havde en tidlig starttid, men gik en 67’er (-3) for anden dag i træk, så han er på 3. pladsen i -6.

Bubba Watson tangerede banerekorden med en 63’er (-7), hvilket også er en tangering af laveste runde i US PGA Championship. Banerekorden deler han med Raymond Floyd og Tiger Woods, der gik 63’ere i henholdsvis 1982 og 2007.

.
.

Rory McIlroy, der førte efter første runde, gik +1 og deler nu 5. pladsen i -4, med Abraham Ancer og Davis Riley.

Cameron Smith er nr. 10 i -2, Viktor Hovland nr. 23 i par, Xander Schauffele og Jordan Spieth nr. 30 i +1 mens Brooks Koepka og Jon Rahm er nr. 41 i +2.

Tiger kæmpede sig igennem og videre

Efter +4 i første runde var Tiger Woods -1 efter de første 10 huller af anden runde, og han lå lige udenfor top-50. På par-3 hullet 11. kom han dog i problemer med et lidt skævt teeslag hvorefter han slog i en bunker, så det endte med en dobbeltbogey, og så var han +5 for turneringen og nr. 81.

Tiger var åbenlyst generet, og så ud til at have stærke smerter. På hans vegne begyndte man at blive nervøs, i forhold til at klare cuttet, men med birdies på 13. og 16. klarede han cuttet.

Tiger gik anden runde i -1, så han er nr. 53 i +3.

Det var Tigers blot anden turnering siden trafikuheldet i februar 2021. Han fik en udmærket start fra 10. hul og var i par efter 9 huller, men havde helt tydeligt smerter, og mod slutningen haltede han. Tiger sagde da også efter runden, at benet ikke føltes så godt som han gerne ville. Tiger har vundet US PGA Championship i 1999, 2000, 2006 og 2007, hvor Southern Hills senest var vært.

Tiger Woods under US PGA Championship 2022 – Foto: Maddie Meyer / PGA of America

Collin Morikawa og Hideku Matsuyama er nr. 64 i +4, hvilket også blev cutgrænsen. 79 spillere klarede cuttet.

Scheffler og DJ missede cuttet

Henrik Stenson, verdensetteren Scottie Scheffler og Dustin Johnson, Lee Westwood, Sergio Garcua, John Daly og Patrick Cantlay var blandt de spillere der missede cuttet.

56-årige John Daly, der vandt US PGA Championship 1991 og dermed er kvalificeret som tidligere vinder, var nr. 56 i +4 efter første runde. Efter +6 i anden runde var han fire slag fra at klare cuttet.

Ingen af de 20 golftrænere klarede cuttet

US PGA Championship arrangeres af PGA of America, som er golftrænernes organisation. Det er også deres mesterskab, og medlemmer kan kvalificere sig via PGA Professional Championship, så der er er 20 klub-pro’er i feltet.

På leaderboardet er PGA spillerne markeret med et PGA Team of 20 logo ud for deres navn, men ingen af de 20 klarede cuttet.

V Sport Golf og Viaplay Total sender direkte. Se ugens sendetider på www.19hul.dk/tv.

US PGA Championship, leaderboard
– alternativ på pgatour.com

QR kode som link til starttider mv. i en lokal App for US PGA Championship 2022 – Foto: Montana Pritchard / PGA of America

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.