Rory McIlroy fører US PGA Championship på Southern Hills efter første runde. Tiger Woods skal spille sig op for at klare cuttet, mens det næmest er umuligt for Nicolai Højgaard at komme med i weekenden.

Nicolai Højgaard, der debuterer i US PGA Championship, gik første runde i +8 efter én birdie, fem bogeys og en tredobbelt bogey på 17. hul. Det placerer ham som nr. 138 ud af de 156 deltagere, hvoraf 20 er PGA klub’proer.

– Jeg synes ikke scoren viser, hvor spillet er, sagde Nicolai Højgaard efter runden til Jesper Kjærbye fra V Sport Golf. Han synes, at han kom fint fra tee, men der var for mange fejl og så stak det lidt af til sidst. Nicolai Højgaard erkendte også, at der stadig er noget at lære:

– De bedste spillere har lidt mere kontrol med bolden, og det skal jeg også ha’, så det må jeg blive bedre til.

Top-70 og lige klarer cuttet, hvilket er +2 eller bedre efter første runde. Nicolai Højgaard er således seks slag fra cutgrænsen, og det bliver meget svært at hente.

.
.
McIlroy fører med et enkelt slag

33-årige Rory McIlroy, der vandt US PGA Championship i 2012 og 2014, fører i -5 foran Will Zalatoris og Tom Hoge i -4.

Matt Kuchar, Abraham Ancer og Justin Thomas deler 4. pladsen i -3.

Sejren i 2014 er den seneste af McIlroys fire major sejre, men siden har han haft 14 top-10 placeringer og senest en 2. plads da Scottie Scheffler vandt Masters.

Xander Schauffele og Cameron Smith er blandt spillerne på en 7. plads i -2, Viktor Hovland er nr. 27 i par, Scottie Scheffler nr. 38 i +1 mens Jordan Spieth, Collin Morikawa og John Daly er nr. 56 i +2.

56-årige John Daly er kvalificeret som tidligere vinder, da han vandt US PGA Championship 1991.

Dustin Johnson og Jon Rahm er nr. 78 i +3, mens Tiger Woods er nr. 99 i +4 og Brooks Koepka nr. 114 i +5.

Tiger spillede sin blot anden turnering siden trafikuheldet i februar 2021. Han fik en udmærket start fra 10. hul og var i par efter 9 huller, men havde helt tydeligt smerter, og mod slutningen haltede han. Tiger sagde da også efter runden, at benet ikke føltes så godt som han gerne ville. Tiger har vundet US PGA Championship i 1999, 2000, 2006 og 2007, hvor Southern Hills senest var vært.

V Sport Golf og Viaplay Total sender direkte. Se ugens sendetider på www.19hul.dk/tv.

US PGA Championship, leaderboard
– alternativ på pgatour.com

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.