KlubnytViborg Golfklub hædres med Golfsportens Miljøpris 2016

Viborg Golfklub hædres med Golfsportens Miljøpris 2016

Viborg Golfklub fik i dag overrakt Golfsportens Miljøpris 2016 som et bevis på den store miljøindsats, klubben har gjort gennem mange år. Det er tredje år, at prisen er blevet uddelt for at sætte fokus på de mange grønne tiltag i landets golfklubber.

Tre klubber var nomineret til prisen og de seneste tre uger har man på Golf.dk (og via 19hul.dk her, red.) kunnet se præsentationsvideoer af de tre finalister som, foruden Viborg Golfklub, talte runner-ups Asserbo Golf Club og Skærbæk Mølle Golfklub.

Vinderen af Golfsportens Miljøpris udvælges af en komité bestående af repræsentanter fra Friluftsrådet, Danmarks Idrætsforbund, Danmarks Naturfredningsforening, Miljøstyrelsen, Dansk Greenkeeper Forening og Dansk Golf Union.

I dommerkomiteen var der trods flere gode ansøgninger ikke tvivl om, at Golfsportens Miljøpris 2016 skulle tilfalde Viborg Golfklub.

Preben Schmidt fra dommerkomiteen udtaler bl.a.i sin motivation for prisen:

– Viborg Golfklub kommer rigtig godt omkring alle aspekter af natur- og miljøarbejdet. De er unikke med deres forsøg med alternativ bekæmpelse af gåsebiller – også i udviklingsperspektiv. Klubben gør mange rigtige ting som f.eks. at være en aktiv medspiller i tilblivelsen af en ny naturpark. De kendetegnes ved at lave fremragende naturkvalitet og -udvikling. De er uden tvivl en værdig vinder af Golfsportens Miljøpris 2016, siger Preben Schmidt fra Friluftsrådet i sin motivation.

Sidste år var det Samsø Golfklub som vandt og i 2014 tog Furesø Golfklub prisen. Men i 2016 blev det som Viborg Golfklub, og det var da også en tydeligt bevæget formand, som sagde:

– Jeg vil godt udtrykke stor glæde og stolthed over, vi har modtaget prisen. At det lykkedes skyldes et stort arbejde fra vores medarbejdere, de frivillige og en stærk holdånd, sagde Niels Kiil, formand for Viborg Golfklub.

Golfsportens Miljøpris blev i år overrakt af Jim Staffensen, formand for Dansk Golf Union i forbindelse med Dansk Golf Unions årlige repræsentantskabsmøde, der blev afholdt i Korsør. Med prisen fulgte en check på 75.000 kr. samt en gylden plaque til klubhuset, som fysisk bevis på sejren.

Se alle golfklubbernes natur- og miljøinitiativer gennem de sidste tre år her.

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Kvinder: Penge- og pointranglister, 15. juli 2024

Ayaka Furue fra Japan vandt The Amundi Evian Championship, der er en major på både LET og LPGA. Emily K Pedersen blev nr. 54.,...

Sådan kan du se The Open 2024 på TV og streaming

Der er fire danskere i The Open 2024 på Royal Troon fra den 18. - 21. juli. Se sendetiderne nedenfor. Nicolai Højgaard, Rasmus Højgaard og...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk