Opdateret: Der er kommet nye DGU anbefalinger gældende fra den 8. juli 2020, hvor forsamlingsforbuddet er hævet til 100.

— oOo —

Dansk Golf Union har fra Rigspolitiet fået afklaret, at man med flere end 50 personer kan afvikle to gunstarter i samme golfklub, hvis de to grupper holdes effektivt adskilt. F.eks. ved at nogle KUN spiller på for-ni, men andre KUN spiller bag-ni.

DGU har derfor opdateret de samlede COVID-19 anbefalingerne til de danske golfklubber per 26. juni 2020.

Med et forsamlingsforbud på maksimalt 50 personer kan der i øjeblikket også kun arrangeres golfturneringer med gunstart, såfremt der er færre end 50 deltagere. Fra den 8. juli hæves det formentlig til 100.

Nu har DGU dog fået afklaret, at f.eks. 80 golfspillere kan opdeles i to grupper på 40, som spiller gunstart hver for sig på 9 huller. Hver gruppe skal på forhånd tildeles 9 egne huller, så nogle spiller udelukkende på for-ni, mens andre udelukkende spiller på bag-ni. Spillerne fra de to grupper skal ankomme forskudt, så de ikke samles før og/eller efter spillet.

Det er en mulighed man kan vælge, men mon ikke de fleste klubber blot vil fortsætte med at afvikle klubturneringer med løbende start, og vente med regulære gunstart turneringer. Der kan dog være store klubber-i-klubber mv. som vil benytte sig af den nye mulighed.

Den nye tilføjelse i DGU’s anbefalinger er som følger:

  • Der kan afvikles turneringer med over 50 deltagere: En gruppe på fx 80 golfspillere vil kunne spille samtidigt uden at komme i konflikt med bekendtgørelsens regler, hvis gruppen forinden er delt op i to grupper af 40 personer, og disse to grupper holder sig effektivt adskilt hele tiden, herunder fysisk (hver gruppe tildeles på forhånd egne ni huller, som de kan spille på, og spillerne fra de to grupper ankommer forskudt, så de ikke samles før og/eller efter spillet) og personelt (deltagerne må ikke skifte mellem grupperne, og de må ikke konkurrere/dele score på tværs af grupperne).

DGU’s nye anbefalinger kan i deres helhed læses i denne artikel.

Bliver hævet til 200 personer henover sommeren

Folketingets partier er enige om at forsamlingsforbuddet hæves yderligere henover sommeren.

Fra den 8. juli hæves forsamlingsforbuddet til 100 personer og fra den 8. august hæves forsamlingsforbuddet til 200 personer for arrangører omfattet af sektorpartnerskabsretningslinjer. Det afhænger dog i sidste ende af, om genåbningen fortsat forløber efter planen.

I sektorpartnerskaber aftaler de relevante myndigheder sammen med brancher, fagforeninger og relevante organisationer retningslinjer for en ansvarlig genåbning.

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.