En lang række store navne er med i PGA Tour Champions Tourskole finalen, som spilles fra tirsdag til fredag. De 78 deltagere på TPC Scottsdale i Arizona spiller om blot 5 (fem!) fulde kort til PGA Tour Champions, der er den amerikanske senior tour for spillere over 50 år.

50-årige Robert Karlsson, 50-årige Thongchai Jaidee, 52-årige Jarmo Sandelin og 51-årige Thomas Levet var blandt de spillere, som først måtte klare sig igennem First Stage, for selvom man som svenske Robert Karlsson har vundet 11 Europa Tour turneringer og Order of Merit 2008, så kan man ikke bare komme direkte på PGA Tour Champions. Det er ganske svært at blive medlem, medmindre man har vundet flere turneringer på PGA Tour og derigennem optjent point, hvilket kan give en kategori.

Thongchai Jaidee har vundet otte gange på Europa Touren og senest Open de France 2016 samt den ikke tællende holdturnering GolfSixes Cascais 2019. Han har 13 sejre på Asian Tour.

Thongchai Jaidee – Foto: golfsupport.nl
Tre majorvindere i feltet

Der er tre majorvindere i feltet; Shaun Micheel, Todd Hamilton og Michael Campbell.

50-årige Shaun Micheel vandt US PGA Championship 2003, hvilket er hans eneste sejr på PGA Tour, mens 54-årige Todd Hamilton vandt The Open 2004 og Honda Classic 2004 og før det 11 sejre på Japan Golf Tour. Shaun Micheel har spillet 12 PGA Tour Champions turneringer i år, mens Todd Hamilton har deltaget i tre.

Michael Campbell efter sejren i US Open 2005 – Foto: golfsupport.nl

50-årige Michael Campbell har vundet otte gange på Europa Touren heriblandt US Open 2005. Efter flere års pause gjorde han comeback tidligere på året for netop at spille på PGA Tour Champions. Som US Open vinder var han sikret en række starter på PGA Tour Champions i år, men spillede blot fire turneringer med en enkelt klaret cut.

54-årige Carlos Franco er også på Tourskolen efter fem sæsoner på PGA Tour Champions, da han blev nr. 57 på Charles Schwab Cup ranglisten. Han har vundet fire PGA Tour sejre samt to gange på PGA Tour Champions og senest Bass Pro Shops Legends of Golf 2017.

Golf Channel kommentatoren Brandel Chamblee på 57 år forsøger også at få et kort til PGA Tour Champions. Han har tidligere spillet 370 turneringer på PGA Tour og var fremme som nr. 58 på verdensranglisten, men bortset fra enkelte senior turneringer har han ikke spillet mange turneringer de seneste ti år. Han vandt en enkelt gang på PGA Tour i 1998.

Mandagskvalifikation og invitationer

Hvis man ikke har en kategori på PGA Tour Champions, kan man til de fleste turneringer komme med via en kvalifikationsturnering. Her spilles om op til fire pladser i en given turnering, og kampen er hård, så man skal spille godt. Top-30 på Tourskolen er direkte kvalificeret til kvalifikationen, mens andre nogle gange skal spille en præ-kvalifikation for overhovedet at komme med.

Der uddeles også invitationer, men selv en The Open vinder som Paul Lawrie måtte i år sande, at det ikke er så let at få dem.

PGA Tour Champions Q-Tournament Final Stage, leaderboard

Carlos Franco – Foto: golfsupport.nl

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.