ECCO TourTinning fører Made in Denmark kval – To danskere på andenpladsen

Tinning fører Made in Denmark kval – To danskere på andenpladsen

Nicolai Tinning brændte torsdag Skjoldenæsholm Golf Centers Old Course helt af, og fører med imponerende tre slag efter førstedagen af Made in Denmark Qualifier.

Nicolai Tinning noterede sig en runde i 63 slag, otte under par, mens blandt andre Philip Ulvemann Juel-Berg og Christian Bæch Christensen på en delt andenplads kom rundt i fem under par.

Særligt imponerende var sidstnævnte Christian Bæchs runde, da “Bæch” torsdag kæmpede med den formodede sværeste “Trent Jones Jr. Course”. 67 slag, fem under par giver håb til Himmerland-profilen om deltagelse ved Made in Denmark på sin hjemmebane i Nordjylland senere i august.

Suveræn Tinning fortsætter hvor han slap på Skjoldenæsholm Golf
Nicolai Tinning var suveræn fra starten af dagen, og efter fem birdies på banens første ni huller, så Søllerød-spilleren sig aldrig tilbage. Otte birdies tilsat 10 pars betød en fornem runde i otte under par og en føring på sjældne tre slag efter første runde i det 215-mand store felt.

– Jeg spillede rigtigt godt i dag, og så puttede jeg også rigtigt godt. Når jeg havde lange putts fik jeg slået dem helt til hullet, så jeg undgik bogeys, fortalte Nicolai Tinning efter runden. Du kan se interview med Nicolai Tinning i bunden af artiklen.

Tinning skal fredag ud på Trent Jones Jr. Course, hvor han i 2015 sejrede i sin hidtil eneste ECCO Tour triumf. Så det tegner lyst for Tinning, der tydeligvis trives på Skjoldenæsholm Golf Centers velplejede baner.

Adskillige danskere øjner Made in Denmark billetter
På en delt andenplads efter førstedagen af Made in Denmark Qualifier ligger et femkløver bestående af Linus Väisänen fra Finland, Åke Nilsson og Christopher Sahlström samt danske Christian Bæch Christensen og Philip Ulvemann Juel-Berg. Sidstnævnte Juel-Berg kommer fra et flot Challenge Tour resultat i Aalborg før sommerferien, men på trods af torsdagens fine score i fem under par, så var Juel-Berg ikke helt tilfreds med dagens bedrift.

– Jeg synes faktisk ikke, jeg spiller ret godt i dag. Jeg laver nogle skøre fejl og laver blandt andet to bogeys med wedges i hånden, fortalte Juel-Berg umiddelbart efter runden, der foruden tre bogeys indeholdt hele seks birdies og en eagle.

– Jeg håber, jeg kan eliminere de dumme fejl i morgen, og så glæder jeg mig til at kæmpe videre om pladserne ved Made in Denmark. Det kunne være en fantastisk oplevelse, afrunder Philip Ulvemann Juel-Berg.

Torsdag tog vinden gradvist til i løbet af dagen, og især Daniel Løkke i eftermiddags-halvdelen vil være rigtigt godt tilfreds med sin runde i fire under par, 67 slag, hvilket rækker til en delt syvendeplads.

Nikolai Høgh, Patrick Rasmussen, Lars Johansen og dagens bedste amatør Mads Langkilde er på en delt 12. plads i tre under par, mens prominente navne som Rasmus Hjelm, Mark Haastrup og den tidligere Europa Tour vinder, Oskar Henningsson ligger yderligere et slag tilbage i to under par på en delt 18. plads.

Se stillingen ved Made in Denmark Qualifier her.

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

20 mio. $ – så meget tjente spillerne i Masters 2024

Man er ikke med i Masters for pengenes skyld, og på Augusta National taler man helst ikke om det. Men ikke desto mindre er...

Er der “gummiarm” i dansk golf?

Dansk golf er i rivende udvikling - altså når vi selv skal sige det. Dog forekommer det mig, at når danske golfspillere endelig kommer...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk