PopulærtDP World TourThorbjørn i top-10 da Schauffele vandt WGC – HSBC Champions

Thorbjørn i top-10 da Schauffele vandt WGC – HSBC Champions

Xander Schauffele vandt WGC – HSBC Champions, hvor Thorbjørn Olesen blev bedste dansker på en 7. plads. Se højdepunkter fra finalerunden i videoen ovenfor.

Thorbjørn gik første runde i +3, men efter -3 og -5 begyndte han finaledagen på en 10. plads i -5. En finalerunde i par var nok til at rykke lidt frem, så han blev nr. 7 i -5.

Lucas Bjerregaard, der havde sin WGC debut, sluttede blandt de sidste i feltet som nr. 69 i +16 efter en runde i +2.

Schauffele vandt efter omspil mod Finau

Inden finalerunden førte Tony Finau i -13 foran Patrick Reed, Xander Schauffele og den forsvarende mester Justin Rose i -10. Rose førte ellers med to slag inden de sidste 2 huller af tredje runde, men faldt tilbage med en dobbeltbogey på 17. og en bogey på 18. hul, mens Finau afsluttede med tre birdies i træk.

Blo 13 spillere brød par i finalerunden, hvor Xander Schauffele var bedste med en runde i -4, så han sluttede i -14 sammen med Tony Finau. De to skulle i omspil på 18. hul, hvor Xander Schauffele vandt med en birdie.

Justin Rose blev nr. 3 i -10, mens Kiradech Aphibarnrat og Andrew Putnam delte 4. pladsen i -8. Keegan Bradley blev nr. 6 i -7, mens Thorbjørn Olesen delte 7. pladsen i -5 med Patrick Cantlay, Patrick Reed og Tommy Fleetwood.

Brooks Koepka blev nr. 16 i -2, Dustin Johnson nr. 30 i +3, Francesco Molinari nr. 43 i +7 og Rory McIlroy nr. 54 i +10.

Schauffeles tredje PGA Tur sejr

Det er 25-årige Xanders Schauffeles tredje PGA Tour sejr efter sejre i Greenbrier Classic 2017 og sæsonfinalen Tour Championship 2017. Det var hans første sejr på Europa Touren, hvor han er Affilate medlem i år.

Xanders Schauffele er måske endnu ikke et af de største navne i golfsporten, men inden WGC-sejren var han dog nr. 19 på verdensranglisten. Han har haft tre top-10 placeringer i syv spillede majors med en 5. plads i US Open 2017, en 6. plads i US Open 2018 og en 2. plads i The Open 2018.