PopulærtDP World TourThomas Pieters tilbage på DP World Tour - men kun i denne...

Thomas Pieters tilbage på DP World Tour – men kun i denne uge

Thomas Pieters er tilbage på DP World Tour, men kun for en enkelt uge, da han spiller Soudal Open i hjemlandet Belgien på Rinkven International Golf Club. Det er årets første DP World Tour turnering som spilles i Europa, hvor man senest spillede for syv måneder siden. Seks, der måske bliver til syv, danskere er med.

Nu 32-årige Thomas Pieters skiftede til LIV Golf i februar 2023. Dengang var Pieters nr. 35 på verdensranglisten, hvor han nu nu er nr. 488.

Pieters har vundet seks gange på DP World Tour heriblandt Made in HimmerLand 2016 og senest Abu Dhabi HSBC Championship 2022. Han vandt også World Cup 2018 med Thomas Detry. Han debuterede som bedste mand på Ryder Cup holdet i 2016 hvor han imponerede sammen med Rory McIlroy.Pieters er ikke længere medlem af DP World Tour, men har heller ikke noget udestående i forhold til karantæne eller bøder. Så han kommet med via en invitation til under kategori 8 til spillere fra Belgien. Det samme er bl.a. Nicolas Colsaerts og Adrian Dumont de Chassart.

24-årige Adrian Dumont de Chassart blev nr. 3 på PGA TOUR University ranking 2023 efter Ludvig Åberg og Fred Biondi, og vandt BMW Charity Pro-Am 2023 på Korn Ferry Tour i sin professionelle debut. Han blev Årets rookie 2023 på Korn Ferry Tour, og kvalificerede sig til PGA Tour, hvor han pt. er nr. 149 på FedExCup ranglisten.

Pieters arrangerede Belgian Knockout i 2018 og 2019

Soudal Open blev spillet første gang i 2022 som en genoptagelse af af Belgian Open, der blev spillet første gang tilbage i 1910, men der var været flere årelange pauser.

Thomas Pieters arrangerede Belgian Knockout i 2018 og 2019, som også var Belgian Open. Det er dog ikke hans firma men derimod Golazo, som arrangerer Soudal Open.

Thomas Detry er ikke med

31-årige Thomas Detry, der som nr. 54 på verdensranglisten er den højest rangerede spiller fra Belgien, er ikke med i feltet. Han blev  nr. 4 i US PGA Championship, og rykkede dermed i top-60 på verdensranglisten, som kvalificerede ham til US Open. Detry er med i Charles Schwab Challenge på PGA Tour i denne uge.

Seks, og måske syv, danskere i feltet

Der er seks danskere, og det er Jeff Winther, Marcus Helligkilde, Niklas Nørgaard, Søren Kjeldsen, Sebastian Friedrichsen og Søren Broholt Lind. I skrivende stund er Jonathan Gøth-Rasmussen første reserve, så han kan meget vel også få en plads i feltet.

Soudal Open sendes på V Sport Golf og Viaplay Total. Se ugens sendetider på 19hul.dk/tv.

Soudal Open, leaderboard

Thomas Pieters op til Soudal Open 2024 – Foto: golfsupport.nl

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Herrer: Penge- og pointranglister, 17. juni 2024

Bryson DeChambeau vandt US Open foran Rory McIlroy, der skuffet forlod Pinehurst No. 2 uden at sige tillykke til DeCambeau og efterfølgende har trukket...

Tre danskere videre til hulspil i The Amateur Championship

Tre af fire danskere i den 129. udgave af The Amateur Championship gik videre fra slagspilskvalifikationen til hulspilsfinalerne, som spilles fra onsdag til lørdag. Der...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk