Epson TourTherese er nr. 2 på Symetra Tour

Therese er nr. 2 på Symetra Tour

Therese O’Hara (tidl. Kølbæk) og Stephanie Bertelsen er blandt deltagerne i sæsonens første Symetra Tour turnering.

Symetra Tour er niveauet lige under LPGA, og efter sæsonen får top-10 på ranglisten et kort til LPGA. IOA Championship spilles i Californien over tre runder med en præmiesum på $ 100.000.

Therese O’Hara gik en flot bogeyfri første runde i -5, og hun er alene på 2. pladsen. Tre slag efter svenske Madelene Sagstrom, som fører i -8.

3. pladsen i -4 deles af amerikanerne Alexandria Jacobsen, Jenny Coleman og Kendall Dye i -4. Sidstnævnte var én af tre spillere, som ikke nåede at færdigspille 18. hul.

23-årige Stephanie Bertelsen spiller sin første tunering som professionel, og efter fire birdies og fem bogeys er hun nr. 45 i +1.

Therese har fået lysten tilbage
Efter et skuffende år på LPGA er Therese O’Hara tilbage på Symetra Tour, da hun ikke beholdt LPGA kortet.

– Golfmæssigt var sidste år skuffende, men i begyndelsen af dette år, har jeg fået lysten tilbage, sagde Therese til Symetra Tourens hjemmeside efter første runde.

– Jeg har glædet mig til at komme herud, og bevise at jeg hører til på LPGA.

Hun har deltaget i DGU landsholdenes træningslejr i Florida, og har lavet nogle svingændringer for at få en højere boldflugt, og for første gang i 15 år har hun ændret lidt på sit puttegrip.

Nelly Korda var for ung til LPGA
I de første to runder spiller Therese O’Hara med Nelly Korda, som netop er blevet professionel. Korda er delt nr. 6 i -3 efter første runde.

Nelly Korda under PING Solheim Cup 2015
Nelly Korda under PING Solheim Cup 2015

I efteråret vandt 17-årige Nelly Korda Stage II af LPGA tourskolen. Derved fik hun et Symetra Kort, men hun var for ung til at spille den endelige Stage III, da man skal være fyldt 18 år for at få et LPGA  kort (medmindre man vinder en LPGA turnering).

Nelly Korda fylder 18 år i juli, og allerede som 14-årig trak hun overskrifter, da hun klarede cuttet i US Women’s Open 2013.

Korda søstrene er døtre af den tjekkiske tennisspiller Petr Korda. Han vandt bl.a. Grand Slam turneringen Australian Open 1998, og var oppe som nr. 2 på verdensranglisten. I 1998 blev Petr Korda testet positiv for doping under Wimbledon, og han indstillede karrieren i 1999.

IOA Championship Presented by Morongo Casino Resort & Spa, leaderboard

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Kvinder: Penge- og pointranglister, 15. juli 2024

Ayaka Furue fra Japan vandt The Amundi Evian Championship, der er en major på både LET og LPGA. Emily K Pedersen blev nr. 54.,...

Sådan kan du se The Open 2024 på TV og streaming

Der er fire danskere i The Open 2024 på Royal Troon fra den 18. - 21. juli. Se sendetiderne nedenfor. Nicolai Højgaard, Rasmus Højgaard og...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk