KlubnytSvensker bedst blandt supermænd

Svensker bedst blandt supermænd

Svenske Emil Rosberg gentog sejren fra Skotland, da han vandt historiens første danske afdeling af Long Drivers European Tour i Silkeborg Ry Golfklub.

Med den forsvarende mester fra 2015-sæsonen, amerikaneren Maurice Allen på plads i feltet blandt 25 deltagere, var det en overraskelse, at svenske Emil Rosberg vandt sæsonens anden afdeling af Long Drivers European Tour, der for første gang lagde vejen forbi Danmark – nærmere betegnet Silkeborg Ry Golfklubs bane i Kildebjerg Ry.

Vejrmæssigt viste den danske forsommer sig fra sin bedste side med sol og 20 grader plus over det midtjyske søhøjland, men for golfsportens supermænd er vinden den afgørende faktor. Mod forventning måtte konkurrencen afvikles i strid modvind fra sydøst på Ry-banens første hul, hvilket stillede store krav til deltagernes præcision i drivet, lige som det kunne aflæses i resultatet med betydelig kortere drives end sædvanligt.

Mens Frederik Frost som den eneste dansker på den professionelle tour måtte melde fra med kort varsel, nåede Emil Rosberg med i sidste øjeblik som efteranmeldt. Svenskeren kom til Ry som vinder af første afdeling på Fairmont-banen i St. Andrews, Skotland, for tre uger siden.

Sponsoren Red Bull med en DJ og dunkende rytmer bidrog til den festlige stemning under Long Drivers European Tour. Foto: Per Pedersen.
Sponsoren Red Bull med en DJ og dunkende rytmer bidrog til den festlige stemning under Long Drivers European Tour. Foto: Per Pedersen.

I kvartfinalen eliminerede Emil Rosberg overraskende Maurice Allen. I semifinalen gik det ud over ”den tyske bomber” Timo Petrasch, mens finnen Teemu Pitkanen blev slået i finalen med et bedste drive på 333 yards (300 meter). Timo Petrasch tog tredjepladsen efter sejr over Mauro Benaglio. I amatørrækken sejrede Michael Jepsen efter en finaledyst mod Anders Posborg.

Det flotte sommervejr havde tiltrukket 400-500 tilskuere, der bidrog med en god stemning og støtte til deltagerne, der for manges vedkommende havde mere end svært ved at tackle de barske forhold med den stride modvind. Med den sædvanlige vestenvind kunne konkurrencen være blevet vundet på omkring 100 meter længere.

Long Drivers European Tour tæller 10 afdelinger og fortsætter nu touren til Amsterdam Old Course i Holland 3.-4- juni. LDET har en aftale med Silkeborg Ry Golfklub om at vende tilbage i både 2017 og 2018.

Den svenske vinder Emil Rosberg i midten med finnen Teemu Pitkänen (tv) og tyskeren Timo Petrasch - Foto: Per Pedersen
Den svenske vinder Emil Rosberg i midten med finnen Teemu Pitkänen (tv) og tyskeren Timo Petrasch – Foto: Per Pedersen

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Pilgrimsrejse i Skotland (1)

Rembrandt viste i 1600-tallet, hvordan der blev spillet ”ringbold” på landjorden og ”kolf” på de tilfrosne nederlandske søer. Golfens pilgrimme tager nu ikke til...

The One, The Open

Vi har også vist videoen ovenfor de seneste år, men bliver aldrig trætte af stemningen i den fantastiske pr-video om The Open. I videoen beskrives...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk