Legends TourSteen Tinning slår et slag for en god sag

Steen Tinning slår et slag for en god sag

I januar fik Steen Tinning indopereret en pacemaker i hjertet. Men han er ikke alene. Lige nu har 450 af Danmarks 150.000 golfspillere brug for et indgreb i hjertet – uden at vide det – og derfor sætter Steen og Hjertecenter Varde nu fokus på problemet ude i Danmarks golfklubber.

– Efter en cykeltur så jeg pludselig mit pulsur gå fra 160 til 75 på få sekunder. Jeg var i chok og anede ikke, hvad der skete. Men jeg nægtede at tro, at der var noget galt med min krop. Jeg var jo i mit livs form.

Sådan starter Steen Tinning sin historie om det indgreb, der højst sandsynligt har forlænget hans liv med mange år. I Steens tilfælde var der nemlig ingen foregående symptomer, da han pludselig blev ramt af et alvorligt ubehag. Et budskab han gerne vil give videre til sine med-golfere rundt om i landet.

Lyt til dit hjerte – så lever du længere
Initiativet har fået navnet ’Lyt til dit hjerte’, og har til formål at få flere danskere til at få tjekket hjertet i tide.

– Den dag i dag ville jeg ønske, at jeg havde talt med en specialist, inden uheldet var ude. En forundersøgelse er simpelthen alfa og omega. Især når man, som jeg, er over 50, fortæller Steen.

I første omgang er initiativet målrettet golfspillere, men skulle det ramme bredere, vil det ikke skade. Hjerte-kar-sygdomme er nemlig blevet en folkesygdom, som tager livet af hver fjerde dansker. Og modsat hvad mange tror, så skelner hjertet ikke mellem mænd og kvinder. Stort set lige mange fra hvert køn rammes årligt.

Danmarks førende hjertespecialister er med på sidelinjen
I forbindelse med indsatsen har med-initiativtager, Hjertecenter Varde, produceret en række oplysningsmaterialer, som kan skabe opmærksomhed ude i golfklubberne. Og Steen håber, at klubberne er klar til at give en hånd med.

– Jo flere vi er til at sprede budskabet, desto flere liv kan vi redde. Jeg kender de fleste klubber i Danmark, og er overbevist om, at vi sammen kan få sat denne alvorlige problemstilling på dagsordenen, slutter Steen.

Læs mere på LytTilDitHjerte.dk

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Reglerne for cuttet i The Open

Cut-reglen i The Open er ganske simpel, da det er top-70 og lige efter anden runde, som klarer cuttet til weekendens finalerunder. Man medtæller...

Hvad var det for en forestilling, Robert Macintyre?

Det var en højst besynderlig forestilling Macintyre og hans caddie leverede på 16.hul under Genesis Open i Skotland, da det lykkes Macintyre at få...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk