KlubnytInternationale resultater udløser legater

Internationale resultater udløser legater

Golf Klub Danmark har fredag uddelt 50.000 kroner til en række danske golftalenter, som i år har skabt flotte resultater på golfbaner verden over. Morten Backhausen, direktør i Dansk Golf Union kunne overrække herrelandsholdet 30.000 kr. og Caroline Nistrup fra Smørum Golfklub og Puk Lyng Thomsen fra Frederikshavn Golf Klub hver 10.000 kr.

Herrelandsholdet vandt tidligere i år sølv ved de europæiske holdmesterskaber i Halmstad, Sverige. Undervejs vandt holdet over nationer som Frankrig og Sverige, men måtte se sig slået af Skotland efter en nervepirrende hulspils-finale.

– Det er et imponerende resultat, det danske herrelandshold har stået for i år. Sølvmedaljen er på alle måder en historisk bedrift, som nu er noteret i Hall of Fame hos Dansk Golf Union, fortæller Morten Backhausen.

De sidste 10 år har det danske herrelandshold mere eller mindre konstant været i top 8 i Europa. I 2010 blev det til VM sølv for herrerne og i både 2007 og 2009 blev det til Guld for drengelandsholdene, men den bedste placering til EM herre Hold var en 4. plads helt tilbage fra 1997, da Esbjerg lagde bane til.

Det samlede hold bestod af:
– Phillip Ulvemann Juel-Berg, Søllerød Golfklub
– Morten Toft Hansen, Gilleleje Golfklub
– Peter Launer Bæk, Odense Eventyr Golf Klub
– Sixten Stemann Jensen, Hjortespring Golfklub
– Martin Leth Simonsen, Aalborg Golf Klub
– Niklas Nørgaard Møller, Kokkedal Golfklub

Morten Toft Hansen og Peter Bæk tog imod legatet på holdets vegne.

Damelegatet på 20.000 kr. deles i år imellem to spillere, som begge har opnået mange, internationale resultater.

– Vi har i år valgt at dele damelegatet mellem Caroline Nistrup og Puk Lyng Thomsen, som hver især har markeret sig i Europa og USA. I Dansk Golf Union glæder vi os over den bredde, der er kommet i damegolfen. Vi ser nu også tegnene på Ladies European Tour, hvor Nicole Broch Larsen for to uger siden vandt sin første turnering. Vi ser derfor frem til en spændende OL kvalifikation i 2016, tilføjer Morten Backhausen.

PukLyngThomsen_2015Af Puk Lyng Thomsens resultater skal især fremhæves:

– Dansk Mester i DM Slagspil i en alder af 17 år.
– Bedste dansker til EM damer individuelt som nr 24
– Top 5 placeringer i Annika Europe Invitational og German Girls.
– Fører suverænt Titleist Dameranglisten og AON Juniorranglisten.
– Bedste danske pige og 2. bedste dansker på WAGR som nr. 128

De gode internationale resultater betød, at Puk selv kvalificerede sig til Junior Solheim Cup, der blev afviklet tidligere i denne uge. Bonusinfo: Puk har HCP +4,9, og er på vej til VM for piger i Canada.

CarolineNistrup_DGU_2014_2Af Caroline Nistrups resultater skal især fremhæves:

– Vinder af Allstar Sugar Bowl Intercollegiate
– Nr. 2 til The Alamo Invitational, samt til NCAA Raleigh Regional (US regionsfinaler)
– Nr. 2 og bedste dansker til Danish International Ladies Amateur Championship i Silkeborg
– Nr. 29 til EM damer individuelt
– Bedste dansker på WAGR som nr. 28

Caroline opholder sig til dagligt i USA, hvor hun går på college.

Fakta:
Golf Klub Danmark blev dannet med det formål at styrke Dansk Golf Unions muligheder for at skabe vindere blandt Danmarks mange golftalenter. Kredsen af GKD sponsorerne har nu trofast igennem mere end 25 år økonomisk støttet DGU’s landsholdsarbejde.

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Cara Gorlei vandt Jabra Ladies Classic

28-årige Cara Gorlei fra Sydafrika vandt sin første professionelle sejr i Jabra Ladies Classic på den sydafrikanske Sunshine Ladies Tour. Linette Holmslykke begyndte finaledagen på...

Reglerne for cuttet i Masters 2024

Op til Masters 2020 blev cut-reglen ændret, så det er top-50 og lige, der klarer cuttet efter anden runde. Den såkaldte ti-slagsregel er afskaffet. Fra...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk