Søren Kjeldsen, Lasse Jensen, Joachim B Hansen, Jeff Winther og Anders Hansen er de fem danskere i Belgian Knockout, hvor der spilles endnu et nyt og anderledes format på Europa Touren.

Der er 144 deltagere i feltet, som først spiller to runder slagspil inden de 64 bedste går videre til weekenden. Her spilles mand-mod-mand i 9-hullers slagspilsmatcher, hvor kun vinderen går videre til næste runde. Mere om formatet følger i en senere artikel

Pieters er vært og arrangør

Thomas Pieters er vært på Rinkven International GC i Antwerpen, hvor turneringen arrangeres af PietersProductions med Thomas’ søster og svoger som de ledende kræfter.

Som i sidste uge er præmiesummen på 1 mio. €. Feltet er ikke det stærkeste, men der er flere profiler som selvfølgelig Thomas Pieters, Joost Luiten og Chris Wood samt Nicolas Colsaerts og talentfulde Thomas Detry fra Belgien.

Anders Hansen spiller sin første turnering i år, og den tredje i denne sæson, da han i december blev nr. 59 i AfrAsia Bank Mauritius Open og missede cuttet i Joburg Open.

Belgian Open er tilbage efter 18 års fravær

Rent teknisk er Belgian Open en genoptagelse af Belgian Open, som senest blev spillet under navnet Belgacom Open i år 2000.

En række af store navne har vundet Belgian Open. Lee Westwood vandt den seneste udgave i år 2000 og også 1998. Blandt de øvrige vindere er Robert Karlsson, Nick Faldo, Darren Clarke, Miguel Angel Jiménez og José María Olazábal.

Tæller også til Challenge Touren

Challenge Tour spillere som Joachim B Hansen og faktisk også flere spillere der klarede cuttet på Tourskolen, men ikke fik et Europa Tour kort, har kunnet komme med i feltet.

Som sidste uges turnering på Sicilien og Shot Clock Masters i Østrig, tæller Belgian Knockout også til Challenge Tour ranglisten. Til Challenge Tour ranglisten optjenes dog kun det antal point, som spilleren ville have fået ved at deltage på Challenge Tour i samme uge. Så hvis f.eks. Joachim B Hansen bliver nr. 30 i Belgian Knockout, så får han samme point som for en 30. plads i Andalucia – Costa del Sol Match Play 9.

Viasat Golf og Viaplay.dk sender direkte torsdag til søndag. Se ugens sendetider på www.19hul.dk/tv.

Der er ingen tidsforskel – nedenfor ses udvalgte starttider for de første to runder. En * angiver start på 11. hul.

Torsdag / Fredag

08:00* / 12:50 – Haydn Porteous – Stephen Gallacher – Brett Rumford
08:10* / 13:00 – Nicolas Colsaerts – Mike Lorenzo-Vera – Joost Luiten
08:20* / 13:10 – Søren Kjeldsen – Jamie Donaldson – Marcus Fraser
08:30* / 13:20 – S.S.P. Chawrasia – Andrew Dodt – Romain Wattel
09:00 / 13:50 – Lasse Jensen – Jason Norris – Ricardo Gouveia
09:20* / 14:10 – Joachim B Hansen – Mark Foster – Kevin Hesbois

12:50 / 08:00* – Jordan Smith – Thomas Detry – Jorge Campillo
13:00 / 08:10* – Robert Karlsson – Chris Wood – Thomas Pieters
13:10 / 08:20* – Richie Ramsay – Ryan Fox – Adrian Otaegui
13:20 / 08:30* – Matthew Southgate – Austin Connelly – Peter Hanson
14:00 / 09:10* – Jeff Winther – Bernd Ritthammer – Connor Syme
14:10 / 09:20* – Anders Hansen – Sébastian Gros – Hugues Joannes

Belgian Knockout, starttider

Belgian Knockout, leaderboard

Anders Hansen – Foto: golfsupport.nl

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.