PopulærtLadies European TourSmilla Sønderby sikkert videre til finalen af LET Tourskolen

Smilla Sønderby sikkert videre til finalen af LET Tourskolen

Amatøren Smilla Tarning Sønderby er klar til til finalen af Smilla Tarning Sønderbytil Ladies European Tour, da hun klarede sig videre fra præ-kvalifikationen.

Tourskolen spilles på La Manga i Spanien, hvor der fra torsdag til søndag blev spillet prækvalifikation. Top-75 og lige ud af de 150 deltagere er gået videre til den afgørende finale, som spilles over fem runder fra på torsdag til mandag den 20. december. Her træder LET spillere mv. ind i feltet.

Smilla Sønderby var eneste dansker i kvalifikationen, og hun blandede sig aldrig i toppen, mens som nr. 30 i +5 gik hun videre, hvilket i første omgang var det vigtigste. Og så har hun fået spillet North Course og South Course på La Manga, der også er vært for finalen i næste uge.

Svenske Lisa Pettersson førte fra start til slut, og vandt i -9 foran Georgia Iziemgbe Oboh fra Nigeria i -8 og Olivia Mehaffey fra Nordirland i -6.

Præcis 75 spillere i +12 eller bedre gik videre til finalen. Scores overføres ikke.

Top-20 i finalen får et LET kort i kategori 11, mens nr. 21 – 50 får kategori 15, der kan give adgang til enkelte turneringer.

Kun professionelle kan blive medlem af LET

Amatører som Smilla Sønderby kan deltage på Tourskolen og også blive medlem af LET Access Series som amatør. For at blive medlem af LET, så skal man dog være professionel, men den beslutning kan man vente med.

I 2016 kvalificerede den dengang 18-årige Puk Lyng Thomsen sig til LET som amatør, men hun forblev amatør og opgav dermed sit kort til LET.

LET Q-School præ-kvalifikation, resultat

Lisa Pettersson – Foto: LET

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Se højdepunkter fra finalerunden af Masters 2024

Se stemningsfulde højdepunkter fra finalerunden af Masters, som i overbevisende stil blev vundet af Scottie Scheffler foran major debutanten Ludvig Åberg. Nicolai Højgaard var nr. 6...

Se Masters 2024 præmieoverrækkelsen

Scottie Scheffler vandt Masters 2024 og, traditionen tro, fik han overrakt den grøn vinderjakke af den forsvarende mester Jon Rahm, der blev nr. 45....

De fem nyeste artikler på 19hul.dk