Epson TourEmily og Nicole fik LPGA kortet via Q-Series

Emily og Nicole fik LPGA kortet via Q-Series

Efter en lang kamp over 8 runder blev Emily K Pedersen nr. 14 og Nicole Broch Estrup nr. 35 i LPGA Q-Series, så de har kvalificeret sig til LPGA i 2022, mens amatøren Karen Fredgaard på en 70. plads kan spille på Symetra Tour.

LPGA Q-Series blev spillet over to gange fire runder, og med en finalerunde i -2 blev Emily K Pedersen nr. 14 i -12. Det giver hende adgang til mange af årets første turneringer, og dermed også gode muligheder for indtjening, men uanset om man er blevet nr. 14 eller 35 så skal man have gode resultater i løbet af sæsonen for ikke at blive overhalet. Så selvom Emily starter sæsonen med et bedre kort end Nicole, så kan Nicole i løbet af sæsonen spille sig til et bedre kort end Emily. Mere om det i en senere artikel.

Nicole Broch Estrup afsluttede med en runde i par, hvilket gav hende en delt 35. plads i -5, og det giver hende også et LPGA kort, men dog ikke helt så godt, som dem der sluttede i top-20. Med sit kort kan hun dog med gode resultater komme med i flere turneringer, da der sker re-rank i løbet af året. Nicole blev nr. 103 på Race to CME Globe 2021 ranglisten, hvor top-100 holdt kortet, så hun var sikker på en (dårlig) kategori 15 i 2022, men har via Q-Series forbedret det til kategori 14.

Amatøren Karen Fredgaard afsluttede med en runde i +2, og hun sluttede som nr. 70 i +7. Hvis hun ønsker det, kan hun som amatør eller professionel spille på Symetra Tour i 2022.

Nicole Broch Estrup – Foto: golfsupport.nl

Emily havde sin træner David Dickmeiss som caddie, Nicole sin mand Kasper Broch Estrup som fast caddie, og Karen sin far Peter Fredgaard, der i øvrigt er bestyrelsesformand i Asserbo GC, som caddie.

Na Rin An vandt foran Pauline Roussin-Bouchard

Med en finalerunde i -6 vandt sydkoreanske Na Rin An, der er nr. 64 på verdensranglisten, i -33 foran Pauline Roussin-Bouchard fra Frankrig i -32 og LET Race to Costa del Sol vinderen Atthaya Thitikul fra Thailand i -26.

21-årige Pauline Roussin-Bouchard førte med fem slag inden finalerunden, men måtte efter en runde i par nøjes med en andenplads. Hun er tidligere nr. 1 på amatørernes verdensrangliste, og blev professionel i august. Hun blev nr. 4 i sin professionelle debut på Symetra Tour, og vandt Didriksons Skaftö Open på Ladies European Tour i sin blot anden turnering som professionel. Siden er hun blevet nr. 3 i Lacoste Open de France og nr. 7 i Aramco Team Series – New York, så som professionel er hun aldrig sluttet udenfor top-7.

Na Rin An under LPGA Q-Series 2021 – Foto: LPGA

Ayaka Furue, der er nr. 15 på verdensranglisten, blev nr. 7 i -18, Hye Jin Choi delt nr. 8 i -17 og Stephanie Kyriacou nr. 16 i -11.

Hinako Shibuno som vandt AIG Women’s Open 2019 blev delt nr. 20 i -10 sammen med amatøren Yu-Chiang Hou fra Taiwan, der er nr. 27 på amatørernes verdensrangliste.

Agatha Laisne og Sanna Nuutinen blev nr. 22, Olivia Cowan og Frida Kinhult nr. 26 og Linn Grant nr. 35.

Kvalifikationen glippede for bl.a. Meghan MacLaren på en 53. plads, Anne van Dam på en 60. plads, og Klara Spilkova på en 70. plads.

LPGA Q-Series – Tourskole, resultat

Mere om Q-Series

Q-Series blev spillet over to gange fire runder på Robert Trent Jones Golf Trail baner i Alabama fra den 2. – 5. december og 9. – 12. december. Der var cut efter fjerde runde, så kun top-70 og lige var med i den anden uge, og derefter fik top-45 og lige et LPGA kort.

Hvor der tidligere blev spillet én Tourskole finale er der nu en Q-Series bestående af to “turneringer” med fire runder i hver. Den første blev spillet på Magnolia Grove (Crossings og Falls) efterfulgt af fire runder på Highland Oaks Golf Club.

Scoren for top-70 og lige der klarer cuttet, overføres fra den første turnering til den anden, så er man -4 efter første turnering, begynder man den anden turnering i -4. På leaderboardet vises således score for otte runder.

Efter de otte runder får top-45 og lige kategori 14 på LPGA, så næsten halvdelen af deltagerne får et LPGA kort. Spillerne i top-20 får de bedste kort, så dem udenfor top-20 får også et kort til Symetra Tour.

Der blev spillet om en samlet præmiesum på 150.000 $.

Skal være professionel for at blive medlem af LPGA

Karen Fredgaard er fortsat amatør, og kan blive medlem af Symetra Tour, men for at blive medlem af LPGA skal man være professionel.

Hvis en amatør kvalificerer sig til LPGA via Q-Series, skal hun således blive professionelle for at få kortet. Hun behøver dog ikke at tage stilling til medlemskab med det samme, da det kan vente helt til 1. juli næste år – de fleste vil dog nok vælge at blive professionelle inden den nye sæson begynder.

Pauline Roussin-Bouchard i højt humør under træningsrunde til LPGA Q-Series 2021 – Foto: LPGA

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Kipp Popert vandt G4D Tour @ Magical Kenya Open

Verdensetteren Kipp Popert vandt sin 9. G4D Tour sejr i G4D Tour @ Magical Kenya Open, der blev spillet mandag og tirsdag inden ugens...

Ferie for Alle er klar til start med charterbranchen rigt repræsenteret

Størstedelen af charterbranchen er til stede på årets udgave af Ferie for Alle, der i det hele taget byder på et overflødighedshorn af ferieformer...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk