PopulærtLadies European TourSmilla Sønderby giver Danmark triumf på Ladies European Tour

Smilla Sønderby giver Danmark triumf på Ladies European Tour

DGU udsendte følgende pressemeddelelse efter Smilla Sønderby vandt KPMG Women’s Irish Open 2023.

— oOo —

Smilla Sønderby, der repræsenterer golfklubben Great Northern ved Kerteminde, vandt søndag KPMG Women’s Irish Open på Ladies European Tour.

Hun gik en fuldstændig uimodståelig runde i 62 slag (-10) søndag. Det var hele ni slag bedre end hollandske Anne van Dam, som førte inden finalen.

Den forrygende dansker slog til sidst samme Anne van Dam og Lisa Petterson fra Sverige i et omspil, hvor danskeren præsterede en eagle og henviste de andre to til en delt 2. plads.

Sidste år var hun meget tæt på at komme i et omspil om sejren i samme turnering.

– Det betyder så meget. Jeg var i samme position sidste år, så jeg vidste hvordan jeg skulle håndtere de følelser på 18. fairway. Jeg vidste, hvad jeg skulle gøre og jeg gjorde det, sagde Smilla Sønderby efter sejren.

Smilla Sønderby var efter fire runder 16 under par på Dromoland Castle. Søndag lavede hun ikke færre end 11 birdies på banen – plus altså en eagle i omspillet.

– Jeg elsker det her sted. Det er formentlig mit yndlingssted, og jeg havde virkelig glædet mig. Jeg var rolig og glad hele ugen. Jeg vidste, at jeg kunne gå en lav runde. Jeg vidste, at det var på vej i dag, sagde danskeren efter sin runde.

Sejren er den første danske kvindelige sejr på Ladies European Tour siden 2020, hvor Emily Pedersen stod for hele fire danske sejre på touren.

Triumfen er også Sønderbys første som professionel, og hun er den første til at tage sejrsdepechen op efter trioen Emily Pedersen, Nanna Koerstz Madsen og Nicole Broch Estrup, der har vundet adskillige flotte sejre til dansk damegolf fra 2015 og til nu.

Titlen til den unge danske spiller sætter tyk streg under, at Danmark har et kuld af stærke damespillere på vej. På udviklingstouren LET Access Series har Sofie Kibsgaard Nielsen, Puk Lyng Thomsen og Fie Olsen alle vundet turneringer i år.

– Mange havde nok ikke forudset denne sejr. Men Smilla blev nummer tre for tre måneder siden i Helsingborg Open og var meget tæt på at komme med i omspil om sejren sidste år i Irish Open. Hun har arbejdet virkelig seriøst med sin fysik og de forskellige aspekter af golfspillet og har gennemgået en stor udvikling de seneste fire år. Når hun rammer ugen, kan hun altså gå hele vejen, udtaler Claus Mølholm, der er eliteansvarlig i Dansk Golf Union.

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Kipp Popert vandt G4D Tour @ Magical Kenya Open

Verdensetteren Kipp Popert vandt sin 9. G4D Tour sejr i G4D Tour @ Magical Kenya Open, der blev spillet mandag og tirsdag inden ugens...

Ferie for Alle er klar til start med charterbranchen rigt repræsenteret

Størstedelen af charterbranchen er til stede på årets udgave af Ferie for Alle, der i det hele taget byder på et overflødighedshorn af ferieformer...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk