Challenge TourSæsonens fjerde danske sejr på Challenge Tour er en realitet

Sæsonens fjerde danske sejr på Challenge Tour er en realitet

DGU udsendte følgende pressemeddelelse efter Hamish Brown vandt Challenge Tour turneringen Kaskáda Golf Challenge 2024.

— oOo —

Det bugner af talent i dansk golf, og Hamish Brown fra Aalborg Golf Klub er blot den seneste til at bevise det.

Den 25-årige Brown vandt søndag Kaskada Golf Challenge i Brno, Tjekkiet. Turneringen er en del af Challenge Tour.

Det er hans ubetinget største resultat som professionel, og sejren er rigeligt fortjent, da Hamish Brown gik hele feltets laveste runde søndag.

– Det er rart. Det er jo det, man ønsker sig, og det giver et selvtillidsboost til de næste uger. Jeg har tænkt mig at fortsætte, for det er ikke ovre endnu, siger Hamish Brown.

Hans 63’er (8 under par) bragte ham til samlet 18 under par for turneringen. Det var to slag bedre end sydafrikanske Robin Williams på andenpladsen.

Triumfen fører Hamish Brown helt op som nummer fem på Road to Mallorca, hvor de 20 bedste til november rykker op på DP World Tour.

– Hamish er bare blevet bedre og bedre, efter han turnede pro tilbage i 2022. Sidste år havde han en god første sæson på challengetouren, men han er også gået lidt under radaren, fordi han endnu ikke har vundet. Det ændrer han med en fantastisk sidste  runde i dag, hvor han fjerner enhver tvivl om sit talent, roser Claus Mølholm, der er eliteansvarlig i Dansk Golf Union

Det er kun en uge siden, at Jonathan Gøth-Rasmussen vandt på challengetouren og tidligere på sæsonen har Rasmus Neergaard-Petersen vundet to gange på selvsamme tour. Det vrimler med andre ord med danskere, der kan gøre sig gældende på internationalt niveau.

Hamish Brown var blandt de seks spillere, der i 2021 hentede danmarks første EM-guld for herrehold. Nu har han også taget en væsentlig skalp i det professionelle miljø.

En anden nordjyde, Lucas Bjerregaard, blev nummer delt fire ved Kaskada Golf Challenge.

Sejren er Danmarks sejr nummer 31 på Challenge Tour. Pudsigt nok er fire af sejrene kommet i Tjekkiet. De tre første er opnået af Andreas Hartø, Martin Leth Simonsen og Nicolai Kristensen.

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Pilgrimsrejse i Skotland (2)

Rembrandt viste i 1600-tallet, hvordan der blev spillet ”ringbold” på landjorden og ”kolf” på de tilfrosne nederlandske søer. Men golfens pilgrimme tager nu ikke...

Kampen om toppen og om cuttet – Inside The Open, fredag

I Inside The Open kommer man lidt med bag kulissen og ser billeder, der ikke normalt bliver vist på tv Stemningsfulde videoer uden kommentatorer, så...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk